ΚΑΙΡΟΣ: Βροχές μέχρι την Παρασκευή… Σαββατοκύριακο με ηλιοφάνεια

Ισχυρό νοτιοδυτικό ρεύμα αέρα σε ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο.

Απόψε παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να σημειωθεί παροδική ελαφριά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά στα παράλια μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 12 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά όπου και αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις που δεν αποκλείεται να φέρουν λίγες μεμονωμένες βροχές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά γενικά νοτιοδυτικοί και στα δυτικά παράλια βορειοδυτικοί, μέτριοι ως ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ για να ενισχυθούν τις μεσημβρινές ώρες σε ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη για να καταστεί στα προσήνεμα σταδιακά κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 18 στα ανατολικά και νότια παράλια, στους 17 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις ενώ στα ψηλότερα ορεινά θα σχηματιστεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέχρι βορειοδυτικοί, μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά στα δυτικά και νότια παράλια θα πνέουν τοπικά μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί γενικά λίγο ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα θα εξακολουθήσει ταραγμένη.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με αυξημένες χαμηλές νεφώσεις στα ορεινά και τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο για να βρεθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο για να κυμανθεί ψηλότερα του κανονικού για την εποχή.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική άνοδο. Το ύψος των χιονιών στην πλατεία Τροόδους κατά την έκδοση του δελτίου ήταν 1 εκατοστό.