Καταδίκες για τον Συνεργατισμό ζητά το ΑΚΕΛ

Να πιέσει ώστε να υπάρξουν καταδίκες σε σχέση με το πόρισμα Αρέστη για τον Συνεργατισμό επιχειρεί το ΑΚΕΛ μέσα από πρόταση νόμου που κατέθεσε στην κοινοβουλευτική επιτροπή νομικών. Η πρόταση του ΑΚΕΛ προνοεί την παράταση 12 μηνών στο χρόνο κατά τον οποίο διεγράφεται το δικαίωμα κατάθεσης αγωγής για ποινικά αδικήματα, ενώ σήμερα η νομοθεσία προνοεί ότι σε περίπτωση που η αγωγή δεν κατατεθεί εντός τριών ετών, το αδίκημα παραγράφεται. Σχετική πρόταση νόμου καταθέτουν και οι Οικολόγοι για επέκταση από τρία σε έξι έτη.
Πυρά προς τον τέως υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη εξαπέλυσε και το ΔΗΚΟ που τον κατηγορεί για έπαρση, αλαζονεία και υποκρισία.

Στο μεταξύ επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Αδάμο Αδάμου, σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρία της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου από την οποία  αποχώρησαν οι βουελυτές του ΔΗΣΥ θέτοντας θέμα σύγκρουσης συμφέροντος, απέστειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης.

“ΖΗΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ”
«Η σύγκρουση συμφέροντος και η τήρηση των κανόνων ηθικής και δεοντολογίας είναι τα πρώτα που πρέπει να κατευθύνουν τις πράξεις των βουλευτών, ειδικότερα όταν εγγράφουν θέματα για συζήτηση στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές. Στην χτεσινή συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, όχι μόνον δεν τηρήθηκαν τα πιο πάνω, αλλά ο Πρόεδρος και Βουλευτής του ΔΗΚΟ ζήτησαν και τα ρέστα. Και από ελεγχόμενοι  μετέτρεψαν τους εαυτούς τους σε κατήγορους», αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης.

Η πρόταση νόμου τόσο του ΑΚΕΛ όσο και των Οικολόγων αναμένεται να συζητηθούν την επόμενη εβδομάδα με σκοπό να οδηγηθούν προς ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής πριν την αυτοδιάλυση της.