Κατάσβεση πυρκαγιών στο Άρσος και στην Κακοπετριά από την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατέσβησε χθες πυρκαγιά παρά το χωριό Άρσος στη Λεμεσό και πυρκαγιά σε ανώγειο κατοικία στην Κακοπετριά.

Επίσης, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Πυροσβεστικής, από τις 06.00 της 30ης Μαρτίου 2021 μέχρι και τις 06.00 της 31ης Μαρτίου 2021 ανταποκρίθηκε σε 26 κλήσεις για βοήθεια ,18 πυρκαγιές, 7 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση.

Η ώρα 13.10 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση στην περιοχή Κουφού παρά το χωριό Άρσος στην Λεμεσό. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Υπαίθρου Λεμεσού με τέσσερα στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 17.05. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέβαλε και ένα πυροσβεστικό όχημα του τμήματος Δασών. Η πυρκαγιά κατέκαψε έκταση περίπου ενός εκταρίου. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Η ώρα 13.29 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ανώγειο κατοικία στην στην Κακοπετριά. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους Πυροσβεστικό Σταθμό Υπαίθρου Ευρύχου με δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 14.26. Από την πυρκαγιά ζημιές έπαθε μικρός εξοπλισμός, μέρος της ξύλινης οροφής και η ηλεκτρική εγκατάσταση. Από τον καπνό επηρεάστηκε η βαφή ολόκληρης της κατοικίας. Δεν κινδύνεψε κανείς. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται.

Πηγή: ΚΥΠΕ