Κλειστό το ΙΖ Δημοτικό Κ.Πολεμιδιών λόγω αυξημένων περιστατικών κορωνοϊού

Με οδηγίες του αρμόδιου Υπουργείου κλειστό θα παραμείνει μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη, το ΙΖ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου Κάτω Πολεμιδιών, λόγω των αυξημένων περιστατικών κορωνοϊού, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, αλλά και δυσκολιών στην αντικατάσταση εκπαιδευτικών.

Αυτό ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Κάτω Πολεμιδιών, Ανδρέας Θεοδώρου, προσθέτοντας ότι το σχολείο έβαλε λουκέτο και θα επαναλειτουργήσει την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ μέχρι τότε, έχουν δοθεί οδηγίες να γίνουν εκ νέου απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους.

Το ΙΖ Δημοτικό Κ.Πολεμιδιών ήταν ένα από τα δυο δημοτικά που πριν δυο εβδομάδες παρουσίασε αυξημένα περιστατικά κορωνοϊού και όπως είπε ο κ.Θεοδώρου «κάποια παιδιά συνέχιζαν να είναι θετικά στον ιό, όπως και εκπαιδευτικοί, ενώ ενημερωθήκαμε πως ήταν δύσκολο να σταλούν αντικαταστάτες εκπαιδευτικοί».

Ως εκ τούτου, συνέχισε, το Υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε πως το σχολείο θα παραμείνει κλειστό και θα επαναλειτουργήσει την ερχόμενη Τετάρτη, υπενθυμίζοντας ότι μεσολαβεί και η αργία της Καθαράς Δευτέρας.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Κάτω Πολεμιδιών, είπε πως στα υπόλοιπα σχολεία της περιοχής εντοπίζονται «μεμονωμένα κρούσματα» , δεν υπάρχει οποιαδήποτε ανησυχία και τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.