Κολιού: «Δίκοπο μαχαίρι» το άνοιγμα της εστίασης

Δίκοπο μαχαίρι το άνοιγμα των εστιατορίων, στην Κύπρο τόνισε μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του OMEGA το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Μαρία Κολιού.

«Ήταν δίκοπο μαχαίρι αν θα ανοίξουν ή όχι οι χώροι εστίασης διότι η ψυχολογία του κόσμου ήταν χάλια και βρίσκονταν στα σπίτια και εκεί δεν υπάρχει έλεγχος».

«Τέτοια πράγματα είναι αδικαιολόγητα και δεν θα έπρεπε να γίνονται», επισήμανε. «Αν γίνει προσεχτικά το άνοιγμα και τηρώντας τα μέτρα τότε πιθανόν να μην έχει μεγάλη επίδραση στον ιό αυτό θα φανεί στην συνέχεια».

Παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία της για την κατάσταση η οποία επικρατεί στα νοσοκομεία. «Είναι ανησυχητικό το γεγονός πως γεμίζουν τα νοσηλευτήρια και με νεότερους ανθρώπους, φαίνεται πως ο ιός και ειδικά το νέο στέλεχος δεν κάνει διακρίσεις αφού προσλαμβάνει και παιδιά πολύ πιο εύκολα».

Διανύουμε τρίτο κύμα πανδημίας;

«Με τις διαστάσεις που έχει πάρει ο ιός στο νησί μας φαίνεται πως στο διανύουμε το τρίτο κύμα πανδημίας, το οποίο δεν ξέρουμε που θα σταματήσει», επεσήμανε η κυρία Κολιού, τονίζοντας πως «Σύμμαχος μας τα εμβόλια».

Πηγή: omegalive