Κορωνοϊός – Πολωνία: Νέα πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα – Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στη χώρα

Η Πολωνία πιθανόν να χρειαστεί να αυστηροποιήσει τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού εκ νέου έπειτα από την καταγραφή σήμερα αριθμού ρεκόρ νέων κρουσμάτων, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ανακοίνωσε ο ανώτερος σύμβουλος του πρωθυουργού Μίχαλ Ντβόρτσικ.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα το κλείσιμο των θεάτρων, των εμπορικών κέντρων, των ξενοδοχείων και των κινηματογράφων έπειτα από την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων που προκάλεσε η εμφάνιση της παραλλαγής του στελέχους του κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία.

Ωστόσο υπάρχουν συνεχή δημοσιεύματα του Τύπου που κάνουν λόγο για την αναγκαιότητα να επιβληθούν περισσότεροι περιορισμοί ενόψει των διακοπών του Πάσχα, όταν αναμένεται οι πολίτες να συρρέουν στις εκκλησίες και να συγκεντρώνονται στα σπίτια στην έντονα θρησκευόμενη αυτή καθολική χώρα.

«Αναμένουμε τα οριστικά στοιχεία, αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα έχουμε πάνω από 29.000 νέα κρούσματα», δήλωσε στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Polsat News ο Ντβόρτσικ.

Στην περίπτωση αυτή θα καταρριφθεί ο ημερήσιος αριθμός ρεκόρ των 27.875 νέων κρουσμάτων που είχε καταγραφεί τον Νοέμβριο. «Δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι μπροστά σε αυτή την κατάσταση και θα πρέπει να λάβουμε αποφάσεις που θα τις επικοινωνήσουμε αύριο», πρόσθεσε ο ίδιος χωρίς να αναφερθεί λεπτομερώς στο είδος των μέτρων.

Πηγή: protothema