Μακροχρόνιος ο προγραμματισμός Αστυνομίας για αναβάθμιση ή αντικατάσταση εξοπλισμού

Οι προκηρυχθείσες προσφορές της Αστυνομίας για αναβάθμιση και ανανέωση του υλικοτεχνικού της εξοπλισμού εντάσσονται στο πλαίσιο του μακροχρόνιου προγραμματισμού της Δύναμης για κάλυψη αναγκών και αναβάθμιση ή αντικατάσταση παλαιότερου εξοπλισμού ή χορήγηση ατομικού εξοπλισμού σε νέα μέλη της Αστυνομίας τα οποία εντάσσονται τώρα στο σώμα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας “οι αντι-οχλαγωγικές θωρακίσεις προορίζονται να αντικαταστήσουν τις υφιστάμενες στολές της ΜΜΑΔ και των Αστυνομικών Διευθύνσεων που αγοράστηκαν τα έτη 2007 και 2010, αντίστοιχα” και η αγορά τους αποφασίστηκε το 2020 και περιλήφθηκε στους προϋπολογισμούς του 2021.

Σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας είπε πως “η Αστυνομία στο πλαίσιο της αναβάθμισης και ανανέωσης του υλικοτεχνικού της εξοπλισμού και των διαφόρων αποθεμάτων της, προκηρύσσει δημόσιους διαγωνισμούς με βάση τους εκάστοτε εγκεκριμένους προϋπολογισμούς”.

Σημείωσε πως η ανανέωση βασικού εξοπλισμού “ανέκαθεν χορηγείτο στα μέλη μας και είναι κάτι που γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα να ανανεώνεται ο εξοπλισμός μας και να εξοπλίζεται η Αστυνομία ως σώμα επιβολής του νόμου και της τάξης”.

“Είναι κάτι που συμβαίνει σε όλες τις χώρες ανά το παγκόσμιο και για τις σύγχρονες Αστυνομίες, γιατί η Αστυνομία δεν μπορεί να σταματήσει να εξοπλίζεται και υπάρχουν τόσοι κίνδυνοι και κύριο μέλημά μας είναι η προστασία των πολιτών της χώρας μας και της περιουσίας τους”, πρόσθεσε.

Επεσήμανε πως ο εξοπλισμός αυτός είναι αναγκαίος όταν αστυνομεύονται πχ ποδοσφαιρικοί αγώνες για αντιμετώπιση τυχόν επεισοδίων χουλιγκανισμού, όταν φθάνουν στη χώρα μας υψηλές προσωπικότητας και η Αστυνομία αναλαμβάνει, στο πλαίσιο των καθηκόντων της την προστασία τους, αλλά και για αντιμετώπιση των ζητημάτων τρομοκρατίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ