Με 40.000€ ενισχύσουν τις κοινότητες οι Βρετανικές Βάσεις

Η Διοίκηση των Βρετανικών Βάσεων και η διαχειριστική ομάδα του ταμείου της Κυπριακής Χρηματοδότησης Κοινοτικών Σχέσεων (CCRF) άρχισε τη διαδικασία διανομής €40.000 στις κοινότητες που εμπίπτουν στην κυριότητα των Βάσεων.

Ανακοίνωση των ΒΒ αναφέρει ότι, τα χρήματα από το ταμείο διανέμονται στις κοινότητες για να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση έργων, στη στήριξη φιλανθρωπικών οργανώσεων και στη βοήθεια ατόμων που χρειάζονται οικονομική βοήθεια.

Οι δωρεές, οι οποίες φέτος υποστηρίζουν περισσότερους από 30 οργανισμούς και κοινότητες, που βρίσκονται τόσο στην Ανατολική όσο και στη Δυτική περιοχή των ΒΒ, έχουν μεγάλη σημασία για τα γύρω χωριά, σημειώνει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «τα χρήματα αυτά διαδραματίζουν βασικό ρόλο και στις προσπάθειες του Διοικητή των ΒΒ για στήριξη των τοπικών κοινοτήτων».

Ευχαριστίες προς τις ΒΒ για τη χορηγία εξέφρασε ο κοινοτάρχης Τραχωνίου Κυριάκος Χριστοδούλου, ο οποίος έλαβε οικονομική στήριξη για τον πολιτιστικό όμιλο του χωριού, τη λέσχη νεολαίας, την ομάδα προσκόπων και τα τοπικά σχολεία.

Εξάλλου, ο κοινοτάρχης Επισκοπής, Λεύκιος Προδρόμου, είπε ότι εδώ και χρόνια υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία με τις ΒΒ, τις οποίες ευχαρίστησε για τη στήριξη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης συνεχίζεται και περισσότερα χρήματα θα διατεθούν στο μέλλον για στήριξη κοινοτικών έργων στις περιοχές των ΒΒ.

Πηγή: ΚΥΠΕ