Μήνυμα ενότητας από Αβέρωφ και Κασουλίδη- Κάναμε λάθη λέει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Mήνυμα ενότητας προς την κοινωνία και τα πολιτικά κόμματα ενόψει των κρίσιμων εξελίξεων στο Κυπριακό έστειλαν μετά από σημερινή τους σηνάντηση ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και ο τέως υπουργός εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης. Έτοιμος να συνεργαστεί με οποιονδήποτε πολιτικό αρχηγό, ανεξαρτήτως ιδεολογικών διαφορών δήλωσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου ενώ εξέφρασε το δικό του mea culpa προς την κοινωνία.

«Λάθη κάναμε, λέμε το συγνώμη μας προς τον λαό, την κοινωνία αλλά και προς τους υποστηρικτές του Δημοκρατικού Συναγερμού. Αναγνωρίζοντας τα λάθη μας, προσπαθώντας να τα διορθώσουμε πρέπει να δημιουργήσουμε το όραμα και την ελπίδα για καλύτερες μέρες στον τόπο μας και για εμάς οι καλύτερες μέρες περνούν μέσα και από την επίλυση του κυπριακού προβλήματος», είπε ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Με τη σειρά του ο Ιωάννης Κασουλίδης αναφέρθηκε στις δύσκολες εποχές που περνά τοεσωτερικό μέτωπο και τον δικαιολογημένο θυμό που επικρατεί στην κοινωνία και τους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ,.

«Πρέπει, όμως, ο θυμός αυτός να επηρεάσει τον σκοπό για τον οποίο υπάρχει ο Δημοκρατικός Συναγερμός;», διερωτήθηκε, προσθέτοντας πως «εκείνο που λέει σήμερα η Διακήρυξη Αρχών από  της ιδρύσεως του που είναι επίκαιρη ακόμα και σήμερα, δηλαδή η συμβολή στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού», είπε από πλευράς του τέως Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.
ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΑΝΤΡΟΣ

Το Κυπριακό πρόβλημα και η επικέιμενη άτυπη πενταμερής διάσκεψη βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχε στα κατεχομενα ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού με τον τέως ηγέτη των τ/κ Μουσταφά Ακιντζί, με τον πρόεδρο του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας Τζεμάλ Οζγιγίτ, και τον πρόεδρο του κόμματος Ενωμένη Κύπρος Ιζέτ Ιζτιάν.

«Μας ανησυχούν τα δεδομένα όπως είναι διαμορφωμένα αυτή τη στιγμή. Η Τουρκία και ο κ. Τατάρ επιμένουν σε απαράδεκτες αξιώσεις όπως είναι η λύση των 2 κρατών, η συνομοσπονδία, ή επιμένουν σε κυριαρχική ισότητα. Εμείς είμαστε ξεκάθαροι. Το μόνο σημείο στο οποίο μπορούμε να συναντηθούμε Ε/Κ και Τ/Κ είναι η λύση ΔΔΟ με πολιτική ισότητα, όπως ερμηνεύεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ», είπε ο Άντρος Κυπριανού.

«Επιθυμία μας είναι μια ομόσπονδη Κύπρος, διζωνική, δικοινοτική, που θα έχει μια διεθνή προσωπικότητα, μια κοινή κυριαρχία, μια υπηκοότητα, στη βάση των όσων επιτεύχθηκαν στο Κραν Μοντάνα», τόνισε Τζεμάλ Οσγιγίτ.

Με τον  Άντρο Κυπριανού και τον Τζεμάλ Οσγιγίτ να καλούν όλα τα κόμματα που επιθυμούν την λύση του Κυρπιακού να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να ασταλεί ξεκάθαρο μήνυμα προς τους δύο ηγέτες ενόψει της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης.