Ο Πρόεδρος παρέλαβε την ετήσια έκθεση της Επιτρόπου Νομοθεσίας

Την ετήσια έκθεση της Επιτρόπου Νομοθεσίας, Λουΐζας Χριστοδουλίδου Ζαννέτου, παρέλαβε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Παραδίδοντας την έκθεση, η κ. Ζαννέτου είπε ότι η έκθεση περιγράφει αναλυτικά δραστηριότητες, ενέργειες του Γραφείου, νομοσχέδια, εισηγήσεις, εκθέσεις προς διεθνείς οργανισμούς, μεταφράσεις, ενοποιήσεις νομοθεσιών. Είπε, επίσης, ότι παραδίδει το Σύνταγμα σε ενοποιημένη μορφή μέχρι το 2020, που αποτελεί μια από τις τελευταίες εργασίες του Γραφείου της.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχάρη θερμά την Επίτροπο Νομοθεσίας «για την πραγματικά σκληρή δουλειά» του Γραφείου της και τη δική της προσωπικά.

Τόνισε τη σημασία της εργασίας του Γραφείου σε σχέση και με τη δουλειά διαφόρων Υπουργείων «από πλευράς προετοιμασίας νομοσχεδίων και για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας, με ενοποίηση μεταρρυθμίσεων, που επέρχονται σε κάθε νομοθέτημα.

Η συμβολή σας, είπε, «είναι τόσο σημαντική που αισθανόμαστε όλοι ότι επιτέλους μπορεί κάπου να απευθυνθούμε για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτέλεσμα ή να επιταχύνουμε νομοθετήματα που κατεπειγόντως πολλές φορές επιβάλλονται».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρόσθεσε πως το Γραφείο της Επιτρόπου Νομοθεσίας πρωτοτυπεί σε δημιουργία από νομοθετικής πλευράς, ώστε να γίνεται ευκολότερο το έργο και των καθ’ ύλην αρμοδίων και του Γενικού Εισαγγελέα, όταν θα επεξεργάζεται το τελικό κείμενο.

Πηγή: ΚΥΠΕ