Ο ΠτΔ παρέλαβε την ετήσια έκθεση από την Επίτροπο Λοϊζίδου

Ιδιαίτερη χαρά γιατί η Κύπρος διακρίνεται στην προστασία των προσωπικών δεδομένων εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραλαμβάνοντας την ετήσια έκθεση της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Ειρήνης Λοϊζίδου Νικολαΐδου για το 2019.

Μέσα από την μεθοδευμένη και αυστηρή προσήλωση στην νομοθεσία και γενικότερα στο κλίμα που ανά το παγκόσμιο επικρατεί, δημιουργήθηκε η συνείδηση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Σήμερα γίνεται κατανοητό ότι πρέπει να προστατεύεται η προσωπικότητα και η ιδιωτική ζωή του καθενός και να ζούμε έτσι, σε μια σύγχρονη εποχή, πρόσθεσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. «Εύχομαι να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο, που δεν έχω καμία αμφιβολία, για να κάνουμε ακόμα πιο αποτελεσματική και την υλοποίηση του νόμου και την προστασία των προσωπικών δεδομένων του κάθε πολίτη».

Στην ετήσια έκθεση, ανέφερε η κ. Λοϊζίδου παραδίδοντάς την, καταγράφονται οι δραστηριότητες του γραφείου της ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του καινούργιου ευρωπαϊκού πλαισίου, το οποίο σηματοδότησε καινούργιες υποχρεώσεις γι’ αυτούς που επεξεργάζονται τα προσωπικά δεδομένα αλλά και πολύ ενισχυμένα δικαιώματα για τους πολίτες.

Οι πολίτες καθημερινά ασκούν τα δικαιώματά τους και είμαστε καθήκοντος σε θέση να απαντήσουμε σε όποιους προβληματισμούς, ερωτήματα και παράπονα των πολιτών, πρόσθεσε η Επίτροπος.

Πηγή: ΚΥΠΕ