Οι κατηγορίες που τροποποιούνται στα sms – Η αποστολή της Καθαράς Δευτέρας και για εστιατόρια

Διευκρινίσεις για τις μετακινήσεις σε υποστατικά εστίασης, πάρκα, γραμμικά πάρκα πλατείες, εκδρομικούς χώρους και φράγματα αλλά και για την Καθαρά Δευτέρα έδωσε το Υπουργείο Υγείας.

Τι αλλάζει στις υπόλοιπες κατηγορίες για χρήση SMS από τις 15 Μαρτίου;

Για μετάβαση σε υποστατικό εστίασης (μόνο για εξωτερικούς χώρους), αποστέλλεται γραπτό μήνυμα επιλέγοντας τον αριθμό 2.

Η Κατηγορία 6 τροποποιείται και, εκτός από τη μετακίνηση για σκοπούς άθλησης και ατομικής εκγύμνασης, περιλαμβάνει τη μετακίνηση για πρόσβαση σε δημόσιους χώρους συναθροίσεων, δηλαδή σε πλατείες. Για μετάβαση σε εκδρομικούς χώρους και φράγματα, όπου η πρόσβαση θα επιτρέπεται μόνο στις 15 Μαρτίου, αποστέλλεται μήνυμα στον αριθμό 6.

Όλες οι υπόλοιπες Κατηγορίες παραμένουν οι ίδιες.

Κοινωνικές συναθροίσεις:

Επιτρέπεται η πρόσβαση σε πλατείες;

Η πρόσβαση σε πλατείες επιτρέπεται από τις 15 Μαρτίου για συναθροίσεις με μέγιστο αριθμό 6 ατόμων, ανεξαρτήτως ηλικίας, νοουμένου ότι αποστέλλεται γραπτό μήνυμα στο 8998 με επιλογή του αριθμού 6 και τηρείται το εύλογο χρονικό διάστημα των τριών (3) ωρών.

Ποιος είναι ο μέγιστος αριθμός ατόμων που επιτρέπεται να συναθροίζονται σε δημόσιους χώρους συναθροίσεων (πάρκα, γραμμικά πάρκα, παραλίες, μονοπάτια της φύσης, πλατείες);

Ο μέγιστος αριθμός ατόμων που επιτρέπεται να συναθροίζονται σε πάρκα, γραμμικά πάρκα, παραλίες, μονοπάτια της φύσης και πλατείες καθορίζεται σε 6 πρόσωπα, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Νοείται ότι άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω που συναθροίζονται στους πιο πάνω χώρους από διαφορετικά νοικοκυριά, οφείλουν να φέρουν μάσκα προστασίας.

Επιτρέπεται η πρόσβαση σε εκδρομικούς χώρους και φράγματα;

Η πρόσβαση σε εκδρομικούς χώρους και φράγματα επιτρέπεται μόνο για τη Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021. Ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να συναθροιστούν σε εκδρομικούς χώρους και φράγματα στις 15 Μαρτίου είναι 6 ενήλικες και επιπλέον τα ανήλικα τέκνα τους.