Ολοκληρώνεται η επανεκπαίδευση των ομάδων ορεινών διασώσεων της ΕΜΑΚ στην Πάφο

Ολοκληρώνεται σήμερα το διήμερο της επανεκπαίδευσης των ομάδων ορεινών διασώσεων της ΕΜΑΚ Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου στην Επαρχία Πάφου υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης της Υπηρεσίας, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέα Κεττή.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Κεττής ανέφερε πως το πρόγραμμα ξεκίνησε προκειμένου να καλυφθεί όλο το προσωπικό, σημειώνοντας πως η διήμερη εκπαίδευση συμπεριλάμβανε και νυχτερινή άσκηση που αφορούσε ουσιαστικά ορεινές διασώσεις στις οποίες μπορεί να κληθεί η ΕΜΑΚ της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κύπρου, να ανταποκριθεί σε δύσκολα περιστατικά.

Επί τούτου είπε, έχει ληφθεί και σχετικό βίντεο, το οποίο θα κυκλοφορήσει προσεχώς στο οποίο διαφαίνεται σε πόσο δύσκολα περιστατικά μπορεί να ανταποκριθεί η ΕΜΑΚ. Αυτές οι διασώσεις, όπως είπε, μπορεί να αφορούν ανθρώπους ή ακόμη και ζώα.

Όπως ανέφερε ο κ. Κεττής η επανεκπαίδευση αυτή γίνεται κάθε χρόνο, για δύο ημέρες συμπεριλαμβανομένου και νυχτερινής άσκησης και είναι μια από τις ειδικότητες που έχει η ΕΜΑΚ .

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε πως στην επανεκπαίδευση συμμετέχουν μέλη της ΕΜΑΚ τα οποία είναι εξειδικευμένα σε ορεινές διασώσεις και πως σχεδόν πρόκειται για όλα.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κύπρου ανέφερε πως αυτά τα προγράμματα γίνονται, ούτως ώστε, να διατηρούνται όλα τα μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας σε επιχειρησιακή ετοιμότητα. Ενδεικτικά σημείωσε πως μπορεί να υπάρχουν νέοι καινοτόμοι μέθοδοι οι οποίες να δοκιμάζονται και εκεί και όπου χρειάζονται να εφαρμόζονται.

Ο κ. Κεττής τέλος ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο Αστυνομίας για την δωρεάν παραχώρηση κατοικιών για τις διανυκτερεύσεις των μελών.

Πηγή: ΚΥΠΕ