Πάει για ποινική δίωξη ο ιερωμένος που καταγγέλθηκε – Τι εισηγούνται οι ανακριτές

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες του ειδικού κλιμακίου της Αστυνομίας για τις υποθέσεις σεξουαλικών παρενοχλήσεων. Ηδη η ανακριτική ομάδα ολοκλήρωσε δυο ακόμη φακέλους υποθέσεων  και  οι οποίοι  διαβιβάστηκαν στην Νομική Υπηρεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τις καταγγελίες σε βάρος  ιερωμένου.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως οι ανακριτές της υπόθεσης, εισηγούνται την ποινική δίωξη του ιερωμένου επειδή θεωρούν ότι στοιχειοθετούνται ποινικά αδίκημα. Αναμένται ωστόσο και   η σύμφωνως γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας  ώστε να  καταχωρηθεί  η υπόθεση ενώπιον Δικασρτηρίου,

Ο ιερώμενος πάντως αρνείται σταθερά τα όσα του καταλογίζει η έρευνα

Παράλληλα, ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας βρίσκονται:

 

-Υπόθεση Άντρης Ελευθερίου

– Καλαθοσφαιρίστριας που καταγγέλλει προπονητή

– Καταγγελία εναντίον πολιτικού από 32χρονη

–   και οι δυο καταγγελίες σε βάρος Ιερωμένου

Με τη Λειτουργό Υποδιεύθυνσης Επικοινωνίας Αρχηγείου, Ελένης Κωνσταντίνου να αναφέρει πως:

«Η Αστυνομία έχει ενώπιον της 20 καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις, από τις οποίες έχουν καταχωρηθεί 7 ενώπιον της δικαιοσύνης.»

Την ίδια ώρα όπως αναφέρει η Αστυνομία,  από τις 20 καταγγελίες που βρέθηκαν ενώπιον των αρχών το τελευταίο διάστημα, η επτά βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της διερεύνησης με την ειδική ανακριτική ομάδα να αξιολογεί επισταμένως το  μαρτυρικό υλικό ενώ δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες μέρες να κληθούν για καταθέσεις και άλλα πρόσωπα.