Πανέτοιμη η κλινική Covid- 19 στο ΓΝ Πάφου

Την ερχόμενη Παρασκευή ίσως ακόμα μέχρι και το Σάββατο θα είναι έτοιμη η κλινική στο γενικό νοσοκομείο Πάφου για την νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊο.

Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο και προς το σκοπό αυτό το νοσοκομείο Πάφου θα διαθέσει δύο θαλάμους, τον Παθολογικό και τον ορθοπεδικό.

Στη νεοσύστατη αυτή κλινική που διαμορφώθηκε για τη νοσηλεία ασθενών με κόβιτ θα μπορούν να νοσηλευτούν εφόσον παραστεί ανάγκη μέχρι και 45 ασθενείς.

Αυτή τη στιγμή η διεύθυνση του γενικού νοσοκομείου Πάφου έχει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που παρατηρείται σε σχέση με την πληρότητα των νοσηλευόμενων ασθενών. Ήδη ασθενείς που νοσηλεύονται στον παθολογικό και ορθοπεδικό θάλαμο μετακινούνται σε άλλους θαλάμους, εκεί που υπάρχουν άδειες κλίνες ενώ την ίδια στιγμή η διεύθυνση του γενικού νοσοκομείου Πάφου βρίσκεται σε επικοινωνία με ιδιωτικά νοσηλευτήρια για την μεταφορά, σε αυτά ασθενών ώστε να συνεχίσουν εκεί τη νοσηλεία τους.

Και αυτό γίνεται στην προσπάθεια μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή ή και Σάββατο όλα να είναι έτοιμα και η κλινική όπως έχει διαμορφωθεί στο γενικό νοσοκομείο Πάφου να μπορεί να ανταποκριθεί και εφόσον υπάρξει ανάγκη, να έχει τη δυνατότητα δεχθεί τους πρώτους ασθενείς με covid 19.