Πάνω Κάτω ο υδράργυρος από βδομάδας – Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά σταδιακά, στα νοτιοδυτικά και τοπικά στα βόρεια παράλια, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα δυτικά, αλλά λίγο ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια, για να καταστεί το απόγευμα λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το πρωί τοπικά αυξημένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν μεμονωμένη ελαφρά βροχή. Τη νύκτα ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές ελαφρές βροχές κατά διαστήματα.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές ή και καταιγίδα, κατά διαστήματα. Τη νύκτα αναμένεται παροδική χιονόπτωση, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και παροδική χιονόπτωση, στα ψηλότερα ορεινά. Τη νύκτα αναμένεται βελτίωση του καιρού.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο τη Δευτέρα, για να κυμανθεί αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Τρίτη θα σημειώσει πτώση, παραμένοντας όμως πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Τετάρτη αναμένεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Πηγή: ΚΥΠΕ