Παραχώρηση 100.000 δενδρυλλίων φέτος στο πλαίσιο πρωτοβουλίας «Φυτεύω για το Κλίμα»

Την παραχώρηση ακόμα 100.000 δενδρυλλίων φέτος στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης «Φυτεύω για το Κλίμα», ανακοίνωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, ο οποίος εξέφρασε επίσης την μεγάλη ικανοποίησή του για την τεράστια ανταπόκριση των πολιτών στην πρωτοβουλία του Τμήματος Δασών για δωρεάν παράδοση δενδρυλλίων. «Τα μηνύματα από όλη την Κύπρο είναι ότι οι πολίτες θέλουν να συμβάλλουν στο πρασίνισμα του τόπου μας», σημείωσε.

Σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Καδής ανέφερε ότι «σήμερα είδαμε άτομα κάθε ηλικίας να προσέρχονται μαζικά στα φυτώρια του Τμήματος Δασών για να παραλάβουν τα δενδρύλλιά τους». «Η προσέλευση του κοινού μάλιστα ξεκίνησε 2 ώρες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη παράδοσης των δενδρυλλίων με αποτέλεσμα τα διαθέσιμα δενδρύλλια να εξαντληθούν πριν από το πέρας της προγραμματισμένης ώρας διάθεσής τους», πρόσθεσε.

«Τα μηνύματα από όλη την Κύπρο είναι ότι οι πολίτες θέλουν να συμβάλουν στο πρασίνισμα του τόπου μας», σημείωσε.

Ήδη, ανέφερε, «ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού επικοινώνησε μαζί μου και εξέφρασε την επιθυμία του Κόμματος να συμβάλει σε επανάληψη της πρωτοβουλίας, προσφέροντας για τον σκοπό αυτό 5.000 δενδρύλλια», εκφράζοντας τις θερμές του ευχαριστίες.

«Αξιοποιώντας την επιθυμία του κοινού να συμμετέχει στην προσπάθεια επέκτασης του πρασίνου και αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, θα ανακοινώσουμε σύντομα τη νέα μας πρωτοβουλία για δωρεάν διάθεση δενδρυλλίων προς το κοινό», διαβεβαίωσε.

Με την ευκαιρία, πρόσθεσε, «αυτή επιθυμώ να ενημερώσω το κοινό ότι συνεχίζονται και οι οργανωμένες δενδροφυτεύσεις από οργανωμένα σύνολα, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης «Φυτεύω για το Κλίμα». Για τον σκοπό αυτό, το Τμήμα Δασών παραχώρησε δωρεάν κατά την περσινή χρονιά 70.000 δενδρύλλια και αναμένεται ότι φέτος θα παραχωρήσει άλλες 100.000 δενδρύλλια».

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος ευχαρίστησε και συγχάρηκε το προσωπικό του Τμήματος Δασών «για τον ενθουσιασμό και την προσπάθεια που κατέβαλαν για να εξυπηρετήσουν το κοινό, μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας και τηρώντας τα σχετικά πρωτόκολλα».

Πηγή: ΚΥΠΕ