Παραδόθηκε στα χέρια των κυπριακών Αρχών ο Σήφης

Στα χέρια των κυπριακών Αρχών παραδόθηκε ο Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως Σήφης, που συνελήφθη και καταδικάστηκε στα κατεχόμενα το 2019, ενώ καταζητείτο από την Αστυνομία, για την απόπειρα φόνου του Νίκου Ροδοθέου που διαπράχθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2018, στο κέντρο της Λευκωσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, o Σήφης παραδόθηκε λίγο μετά το μεσημέρι στην Αστυνομία, η οποία εκτέλεσε τα εντάλματα σύλληψης και τον οδήγησε στο νοσοκομείο, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Τμήμα για κατάθεση και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου για έκδοση διαταγμάτων προσωποκράτησης του.

Ο Σήφης, συνελήφθη στις 9 Ιανουαρίου 2019 στα κατεχόμενα έχοντας στην κατοχή του οπλισμό, κατόπιν πληροφοριών που έδωσε η κυπριακή Αστυνομία στις κατοχικές αρχές μέσω της δικοινοτικής ομάδας, ενώ σε έρευνες που ακολούθησαν στο διαμέρισμα που ενοικίαζε στην Αμμόχωστο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια και 100 σφαίρες. Σύμφωνα με τα όσα μετέδιδαν τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο Σήφης πέρασε στα κατεχόμενα στις 8 Δεκεμβρίου.

Ο Σήφης κρατείτο στις κατεχόμενες φυλακές μέχρι την επιβολή της ποινής του που ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, με το «Δικαστήριο» να του επιβάλει πέντε χρόνια φυλάκισης για «παράνομη είσοδο και παράνομη κατοχή οπλισμού».

Σημειώνεται ότι τον Σήφη ενέπλεξε στην υπόθεση της απόπειρας φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου ο 27χρονος βασικός μάρτυρας, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών από το Δικαστήριο Λευκωσίας, ενώ ο νεαρός καταδικάστηκε και σε 12 χρόνια φυλάκιση για υπόθεση ναρκωτικών, στην οποία επίσης ενέπλεξε το Σήφη.

Πηγή: reporter.com.cy
Εικόνα Αρχείου