Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος ΚΑΣ – ΑΣΔΥΚ

Την παραίτηση του, μέσω ανοικτής επιστολής, υπέβαλε σήμερα ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος – ΑΣΔΥΚ Νίκος Λοϊζίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, σε ανοικτή επιστολή του, την οποία κοινοποίησε στην Υπουργό Δικαιοσύνης και στον Αρχηγό Αστυνομίας, ο κ. Λοϊζίδης αναφέρει ότι «είναι με μεγάλο αίσθημα ευθύνης που σήμερα 10 Μαρτίου 2021, υποβάλλω την παραίτηση μου από Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος – ΑΣΔΥΚ«.

Ο κ. Λοϊζίδης αναφέρει ότι παραιτείται, καθώς μετά τη μαζική ανταπόκριση των μελών των Σωμάτων Ασφαλείας για στήριξη του ΚΑΣ με την εγγραφή τους, «θεωρώ ότι, για 800 και πλέον μέλη πρέπει να λειτουργήσουν οι δημοκρατικές διαδικασίες».

Επί τούτου, σημειώνει, «απαιτείται η δυναμική στήριξη και ψήφος εμπιστοσύνης που μόνο μια εκλογική συνέλευση θα δώσει».

Εναπόκειται, προσθέτει, στα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου – Ανωτάτου Συμβουλίου να αποφασίσουν για αυτό στην επόμενη συνεδρία τους, είτε στη βάση του καταστατικού της ΑΣΔΥΚ, είτε στη βάση των γενικών κανονισμών του ΚΑΣ, είτε με την παραίτηση των μελών του Προεδρείου – Ανώτατου Συμβουλίου. «Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και όλα τα μέλη του ΚΑΣ έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν θέση στο Προεδρείο – Ανώτατο Συμβούλιο του ΚΑΣ. Από όλα τα μέρη της Κύπρου όπου και εάν υπηρετούν, όποιο βαθμό και εάν κατέχουν», αναφέρει.

Αναφέρει, παράλληλα, ότι η άμεση ψήφος εμπιστοσύνης επείγει για να τροχιοδρομηθούν ακόμη περισσότερες λύσεις από τον ΚΑΣ – ΑΣΔΥΚ για τα τεράστια και επείγοντα προβλήματα των Αστυνομικών και Πυροσβεστών.

Ο κ. Λοϊζίδης βρισκόταν στην ηγεσία του ΚΑΣ για 8 περίπου μήνες, από τις 16 Ιουλίου 2020, όταν συστάθηκε.

Πηγή: ΚΥΠΕ