Παρήγγειλε από το διαδίκτυο εκσκαφέα αλλά δεν τον είδε πoτέ – Πόσα έχασε

Προσοχή από διαδικτυακές αλλά και τηλεφωνικές απάτες συστήνει η Αστυνομία στους πολίτες, καθώς συνεχίζονται να γίνονται σχετικές καταγγελίες. Το τελευταίο περιστατικό αφορά κάτοικο Λεμεσού, που απώλεσε πέραν των 20 χιλιάδων ευρώ για παραγγελία εκσκαφέα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το ΤΑΕ Λεμεσού, διερευνά υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, μετά την καταγγελία κατοίκου της πόλης ότι, τον περασμένο μήνα, απέστειλε μέσω τραπεζικής εντολής το χρηματικό ποσό των €20,785 ευρώ, σε λογαριασμό εταιρίας στην Ισπανία, το οποίο αφορούσε στην αγορά και αποστολή στην Κύπρο ενός εκσκαφέα.

Ο εκσκαφέας είχε εντοπιστεί από τον παραπονούμενο μέσω συγκεκριμένης ιστοσελίδας και η επικοινωνία με την εταιρεία, που έγινε μόνο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διακόπηκε αμέσως μετά την πραγματοποίηση της πληρωμής.

Σε σχέση με το πιο πάνω περιστατικό αλλά και τα συνεχόμενα φαινόμενα τηλεφωνικής απάτης, όπως και απάτης μέσω διαδικτύου, το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και καχύποπτο.