Πώς κλειδώνουν τα νέα μέτρα μετά τις εισηγήσεις – Τα «ειδικά sms» και η ημερομηνία επιστροφής των μαθητών

Οριστικοποιούνται σε μεγάλο βαθμό οι αλλαγές στα μέτρα μετά και τις εισηγήσεις στις οποίες κατέληξαν χθες βράδυ τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από το Υπουργείο Υγείας τα δεδομένα αυτή τη στιγμή σε σχέση με τις αλλαγές που αναμένονται για τον Απρίλη έχουν ως εξής:

Σχολεία

Κλείδωσε το άνοιγμα, παραμένει σε εκκρεμότητα η ακριβής ημερομηνία. Εάν ανοίξουν στη βάση του ισχύοντος διατάγματος οι μαθητές επιστρέφουν την Παρασκευή στις 2 του μήνα. Σε αυτή την περίπτωση η ανακοίνωση θα γίνει αύριο από τον Υπουργό Υγείας.

Εάν η απόφαση για το άνοιγμα αφεθεί προς ανακοίνωση μετά την συνεδρία του Υπουργικού Συμβούλιου της Τετάρτης, τότε τα σχολεία θα ανοίξουν την προσεχή Δευτέρα 5 Απριλίου, για να έχουν και τα παιδιά τον χρόνο για τη διενέργεια των rapid test.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η πιο πιθανή ημερομηνία επιστροφής των μαθητών των Γυμνασίων και των Δημοτικών είναι η Δευτέρα 5 Απριλίου. Προς αυτή την ημερομηνία φαίνεται να προσανατολίζεται και το Προεδρικό.

SMS στο 8998

Μετά τις δύο εισηγήσεις από την επιδημιολογική ομάδα για κατάργηση της αποστολής ή αύξησης του αριθμού των ημερησίων μηνυμάτων σε τρία το επικρατέστερο σενάριο κινείται σε μία μέση λύση: Αύξηση δηλαδή των sms σε τρία μόνο για τα Σαββατοκύριακα και την 1η Απριλίου που είναι αργία. Κάποιες ειδικές χαλαρώσεις αναμένεται επίσης να ανακοινωθούν για την 1η Απριλίου όπως έγινε και με την Καθαρά Δευτέρα.

Γυμναστήρια – Φροντιστήρια

Μικρές χαλαρώσεις αναμένεται να ανακοινωθούν για τις πρώτες δύο εβδομάδες του Απρίλη και σε σχέση με την λειτουργία των φροντιστηρίων και των γυμναστηρίων. Η σκέψη είναι να δοθεί αύξηση κατά των δύο ή τεσσάρων των επιτρεπόμενων ατόμων που θα βρίσκονται εντός των συγκεκριμένων χώρων.

Καμία αλλαγή στα μέτρα

Αν και η επιδημιολογική ομάδα και το υπουργείο είναι σε γενικές γραμμές ικανοποιημένοι από την εικόνα που παρατηρείται αυτή την στιγμή, για τις πρώτες δύο τουλάχιστον εβδομάδες του Απρίλη δεν αναμένεται οποιαδήποτε ουσιαστική αλλαγή στα μέτρα, είτε αυτά θα αφορούν το πρωτόκολλο των χώρων εστίασης, είτε τις ώρες της νυχτερινής απαγόρευσής κυκλοφορίας είτε τις δεξιώσεις.

Οποιεσδήποτε διαφοροποιήσεις και περεταίρω χαλαρώσεις θα αφεθούν για το δεύτερο μισό του Απρίλη και εφόσον η εικόνα τόσο στα καθημερινά κρούσματα όσο και σε επίπεδο νοσηλειών παραμείνει σε καλά και διαχειρίσιμα επίπεδα.

Πηγή: omegalive