Προχωρούν τα σχέδια για την ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας Εκκλησιών στην Αθηένου

Προχωρούν τα σχέδια για την πρώτη φάση της ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας Εκκλησιών, στην Αθηένου, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Κυριάκος Καρεκλάς.

Πρόσθεσε ότι «τα προκαταρκτικά σχέδια της Κεντρικής Πλατείας των Εκκλησιών και παρόδιων δρόμων ολοκληρώθηκαν και παρουσιάσθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο από τους μελετητές, στα οργανωμένα σύνολα, στον τεχνικό κόσμο και στο ενδιαφερόμενο κοινό της Αθηένου και εκπροσώπων του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, για ενημέρωση, απόψεις και εισηγήσεις. Μετά την υλοποίηση εισηγήσεων που έγιναν στους μελετητές, τα σχέδια εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο και προωθήθηκαν σε άλλα Τμήματα και Υπηρεσίες για απόψεις και έγκριση, ώστε η μελέτη να καταστεί ώριμη για προκήρυξη του Διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου».

Είπε ότι το συγκεκριμένο είναι ένα Πολεοδομικό Έργο, στο οποίο ο Δήμος συνεισφέρει 20% τόσο στο στάδιο της μελέτης, όσο και στο στάδιο της κατασκευής. Το έργο περιλαμβάνεται στα έργα που πρότεινε το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για υλοποίηση και ο Πρόεδρος το ενέκρινε για κατασκευή, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Καρεκλά «μετά την έγκριση της μελέτης σχεδιασμού που προωθείται τώρα, αναμένεται ότι τέλη του 2021 θα προωθηθεί η προκήρυξη προσφορών για κατασκευή του έργου. Κύριος στόχος του έργου είναι η ανάδειξη της κεντρικής πλατείας του Δήμου και των γύρω χώρων, η ενδυνάμωση του κοινωνικού και πολιτιστικού ρόλου της Πλατείας, καθώς και η οργανική σύνδεσή της με όλα τα σημεία αναφοράς της Αθηένου».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος είπε πως «η Φάση Α’ της Ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας Εκκλησιών Αθηένου, περιλαμβάνει τους περιμετρικούς δρόμους γύρω από τις εκκλησίες της Παναγίας της Χρυσελεούσης, την αυλή της εκκλησίας και χώρους στάθμευσης, καθώς και παρόδιους δρόμους κοντά στην Πλατεία».

Πηγή: ΚΥΠΕ