Πρόεδρος ΔΗΚΟ: Ο ΓΓ του ΟΗΕ δεν πρέπει να επιτρέψει πρόταση που αλλάζει τη βάση των συνομιλιών

Ο ΓΓ του ΟΗΕ δεν πρέπει να επιτρέψει σε καμία πλευρά να θέσει στο τραπέζι προτάσεις, που αλλάζουν τη βάση των συνομιλιών, όπως αυτή προνοείται στα ψηφίσματα των Η.Ε. και ιδιαίτερα στην τουρκική πλευρά, η οποία απροκάλυπτα προωθεί τη διχοτόμηση και τη λύση δύο κρατών στην Κύπρο, επεσήμανε στον Ύπατο Αρμοστή της Μεγάλης Βρετανίας, Στίβεν Λίλι, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, σε συνάντηση που είχαν την Τρίτη στα γραφεία του ΔΗΚΟ, ο Πρόεδρος του κόμματος και ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής συζήτησαν το Κυπριακό ενόψει της Πενταμερούς Διάσκεψης, καθώς επίσης τις σοβαρές επιπτώσεις των παρατεταμένων μέτρων λόγω της πανδημίας και ιδιαίτερα τις επιπτώσεις που αυτά έχουν στον τουρισμό και αντάλλαξαν απόψεις για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να σταθμιστούν αποτελεσματικά η προστασία της δημόσιας υγείας και η διασφάλιση της, όσο το δυνατό πιο άμεσης, επανεκκίνησης του τουρισμού.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ επισήμανε στον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ δεν πρέπει να επιτρέψει σε καμία πλευρά να θέσει στο τραπέζι προτάσεις που αλλάζουν τη βάση των συνομιλιών όπως αυτή προνοείται στα ψηφίσματα των Η.Ε. και ιδιαίτερα στην τουρκική πλευρά η οποία απροκάλυπτα προωθεί τη διχοτόμηση και τη λύση δύο κρατών στην Κύπρο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ