Πρόεδρος Βουλής: Ανάγκη περισσότερης αλληλεγγύης και συνεργασίας

Την ανάγκη για περισσότερη αλληλεγγύη και συνεργασία στη Μεσόγειο, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής Αδάμος Αδάμου σε αναφορά του στην Ημέρα της Μεσογείου, προ ημερησίας διατάξεως της Ολομέλειας.

Ο κ. Αδάμου ανέφερε ότι η Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου έχει ορίσει την 21η Μαρτίου ως Ημέρα της Μεσογείου, την οποία η Βουλή των Αντιπροσώπων, ιδρυτικό μέλος της Συνέλευσης, τιμά σήμερα.

«Φέτος, η Ημέρα αυτή βρίσκει τη Μεσόγειο, μια περιοχή απαράμιλλης ομορφιάς και πολιτισμικού πλούτου, αλλά και εστία συγκρούσεων και πολυσύνθετων προκλήσεων, στη δίνη μιας παγκόσμιας λαίλαπας. Οι συνέπειες της πανδημίας Covid-19 στην υγεία, την οικονομία και την κοινωνία είναι δυσβάστακτες για όλο τον κόσμο, περισσότερο δε ακόμα για τους λαούς των νοτίων ακτών της Μεσογείου», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι η Ημέρα αυτή δεν θα μπορούσε παρά να είναι ειδικά αφιερωμένη στον τιτάνιο αγώνα που δίνουν η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, τα κράτη και, κυρίως, οι γιατροί, οι νοσηλευτές και όλοι οι επαγγελματίες της πρώτης γραμμής, για την ανάσχεση της πανδημίας και την επούλωση των πληγών που αφήνει.

«Ταυτόχρονα, η ένταση που υπονομεύει την ασφάλεια και ειρήνη στον χώρο της Μεσογείου, καταδεικνύει την ανάγκη για περισσότερη αλληλεγγύη και συνεργασία, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε διεθνές επίπεδο, με στόχο την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου», είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ