Ψηφιακός τουριστικός οδηγός ‘Explore Pafos’ από τον Δήμο Πάφου

Ένα ακόμη χρήσιμο ψηφιακό εργαλείο για να γνωρίσει ο κάθε επισκέπτης, αλλά και ο ντόπιος κάτοικος της Πάφου τις κρυφές και φανερές ομορφιές της Πάφου και να βρει εύκολα και απλά οποιαδήποτε πληροφορία αναζητεί, δημιούργησε ο Δήμος Πάφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δ. Πάφου, ο ψηφιακός τουριστικός οδηγός Explore Pafos προσφέρει τη δυνατότητα στον κάθε ενδιαφερόμενο να ανακαλύψει με γρήγορο, εύκολο και ελκυστικό τρόπο κάθε γωνιά της πόλης και να περιηγηθεί ψηφιακά στις γραφικές νεοανακαινισμένες πλατείες της, στους χώρους αστικής και πολιτιστικής υποδομής, στα αρχαιολογικά μνημεία και στα αξιοθέατα της Πάφου. Με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, επεξηγηματικά κείμενα και χρήσιμες πληροφορίες παρουσιάζει το ιστορικό παρελθόν και το σύγχρονο πρόσωπο της πόλης μέσα από την ιστορία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, τις δραστηριότητες και τις υπηρεσίες που προσφέρει σήμερα η Γενέτειρα της Αφροδίτης.

Το Explore Pafos, προστίθεται στην ανακοίνωση, είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο https://www.explorepafos.org/ σε τέσσερις γλώσσες, ελληνική, αγγλική, ρωσική, γερμανική και εβραϊκή, ενώ σύντομα θα προστεθούν η γαλλική και η αραβική.

Οι ενδιαφερόμενοι, όπως αναφέρεται, μπορούν να κατεβάσουν και την αντίστοιχη εφαρμογή για κινητά που συμπεριλαμβάνει για κάποια σημεία ενδιαφέροντος και περιήγηση με τη χρήση επαυξημένης πραγματικότητας (κουμπί AR) από τους εξής συνδέσμους

Για android: https://play.google.com/store/apps/details?id=explore.pafos.app

Για iOS: https://apps.apple.com/us/app/explore-pafos/id1483589927?l=el&ls=1

Η ψηφιακή πλατφόρμα δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου Smart Cities του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ