Σπάει την σιωπή της και δεύτερη Κύπρια ηθοποιός καταγγέλλοντας τον θεατρολόγο του ΘΟΚ

Mετά την πολύ σοβαρή καταγγελία της Πέννυ Φοινίρη  για θεατρολόγο του ΘΟΚ που φέρεται να μην έκανε μια διαφανείς διαδικασίες την δουλειά του στον τομέα τις πρόσληψεις ηθοποιών στις παραγωγές του οργανισμού, ήρθε και δεύτερη ηθοποιός να ανάψει μεγαλύτερες φωτιές στον ΘΟΚ.

Ο λόγος για την Φανή Πέτσα η οποία μίλησε για τον συγκεκριμένο άνθρωπο ο οποίος όπως η ίδια υποστηρίζει μπήκε στην συγκεκριμένη θέση χωρίς να έχει τα απαραίτητα πτυχία κάνοντας κατάχρηση εξουσίας και κανείς απο την διεύθυνση του ΘΟΚ δεν έκανε τίποτα. Η Κύπρια ηθοποιός με ανάρτηση της εκθέτει σε μεγάλο βαθμό την διοίκηση του ΘΟΚ και αναμένουμε να υπάρξουν επίσημες τοποθετήσεις για τις καταγγελίες απο τους ιθύνοντες. Διαβάστε πιο κάτω όσα έγραψε:

“Λοιπόν και καπου εδω ηρθε η σειρά μου να μιλησω!Καταρχάς θελω να πω ένα μεγάλο μπράβο στον Aνδρέα Φυλακτού και την Πέννυ Φοινίρη που πρώτοι άνοιξαν τον Ασκο του Αιολου! Ειναι και οι δυο άνθρωποι και καλλιτέχνες που εκτιμώ βαθύτατα! Με την Πεννυ εχουμε συνεργαστεί μαλιστα στο παρελθόν και με συγκινησε με τη δύναμη της να καταγγείλει τα όσα συνέβαιναν στο θοκ και με την προτροπή της: μιλα και εσυ και ειμαι διπλα σου!Τώρα πρέπει να μιλησουμε ολοι,τωρα πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας γιατι ΝΑΙ υπάρχει ομορφιά σε αυτο το χώρο και πρέπει να τη βρούμε!

Πρώτα θα κάνω μια άχαρη εισαγωγή γιατί χρειάζεται για τη συνέχεια:
Κατέχω Πτυχίο θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στο οποίο μάλιστα πρώτευσα και είχα την τιμή να εκφέρω τον όρκο κατά την τελετή αποφοίτησης μου.
Πτυχίο Υποκριτικής (βαθμός Άριστα κατόπιν εξετάσεων του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδος)
Μεταπτυχιακό Θεατρικών Σπουδών (κατεύθυνση υποκριτικής και σκηνοθεσίας) με βαθμό Άριστα και πρωτείο.

Δεν πίστευα ποτέ στους τίτλους αλλά όταν ήρθα στην Κύπρο άλλαξα γνώμη. Μόλις ήρθα Κύπρο και αφού είχα συνεργαστεί στην Αθήνα με το Θέατρο της Άνοιξης και το Θέατρο Τέχνης εργάστηκα για έναν χρόνο στο ΘΟΚ στην παιδική σκηνή και στην καλοκαιρινή παραγωγή η οποία φιλοξενήθηκε και στην Επίδαυρο. Όταν ο Κύριος, τον οποίο αναφέρει και η Πέννυ διορίστηκε ως θεατρολόγος στο ΘΟΚ τα πράγματα άλλαξαν. Καταρχάς διέδιδε ότι είναι απόφοιτος θεατρολογίας και μάλιστα του δικού μου Πανεπιστημίου. Όταν το άκουσα θορυβήθηκα! Τότε 3 η 4 θεατρολόγοι και αν αποφοιτούσαμε κάθε χρονιά και ολοι γνωριζόμασταν μεταξύ μας! Αποφάσισα λοιπόν να μιλήσω και τηλεφώνησα ΕΓΩ Η ΙΔΙΑ και το ανέφερα! Με καθησύχασαν με ευγένεια ότι μάλλον δεν τον ήξερα! Πιθανώς σκέφτηκα….!Μάλλον κάποιος του το σφύριξε οτι είχα τηλεφωνήσει γιατί από τότε ήταν φοβερά αγενής μαζί μου και από ότι πληροφορήθηκα όπως καταγγέλει και η Πέννυ δεν προωθούσε καν το βιογραφικό μου στους σκηνοθέτες! Όταν αργότερα πληροφορήθηκα ότι του ζήτησαν να παρουσιάσει τα πτυχία του και αρνήθηκε διερωτήθηκα:

1.Πως προσελήφθη χωρίς αποδεικτικά;

2.Ποιος του έδωσε όλη αυτή τη δύναμη να ανοίγει η να κλείνει πόρτες;

3.Τι έγινε μετά που μαθεύτηκε ότι δεν είχε τα εν λόγω πτυχία;

Ευτυχώς η πορεία με δικαίωσε δίνοντας μου πολλές ευκαιρίες στο ιδιωτικό θέατρο και το 2016 όταν ήμουν υποψήφια για βραβείο σε ένα έργο που ανέβηκε με χίλιες δυο δυσκολίες ένιωσα ότι η αξία θα είναι πάντα εκεί είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι και αυτό το μήνυμα θέλω να δώσω και στα παιδιά που βγαίνουν τώρα από τις σχολές….

Μιλήστε…

Ονειρευθείτε….

Παλέψτε…..

Μην εγκαταλείψετε………”

Πηγή:ilovestyle.com