«Sputnik-V»: Πύρρειος νίκη του Κρεμλίνου

Η Ρωσία βρίσκεται τώρα στην αρκετά δύσκολη κατάσταση: οι δυτικές κυρώσεις και μια συνεχιζόμενη πανδημία υπονομεύουν όλο και περισσότερο την ήδη «ασταθή οικονομία» της, σπέρνοντας στο μυαλό των απλών Ρώσων έναν «σπόρο αμφιβολίας» σχετικά με την αποτελεσματικότητα και τη σταθερότητα της εξουσίας του Πούτιν. Αυτό δεν μπορεί να μην τρομάζει τον Πούτιν και την κλίκα του, έτσι οι προπαγανδιστές του Κρεμλίνου και οι υπάλληλοι των σχετικών υπηρεσιών αποφάσισαν να παίξουν ένα «win-win game» (κατά τη γνώμη τους) – να δημιουργήσουν μια φαινομενικά μεγάλη νίκη του ρωσικού εμβολίου «Sputnik-V» πάνω από το COVID-19 και ταυτόχρονα να δυσφημίσουν όλα τα δυτικά εμβόλια.

Συγκεκριμένα η Ρωσία σε όλους τους διαθέσιμους ιστότοπους διασκορπίζει ενεργά  τα φείκ για τα Pfizer / BioNTechs, τα οποία φέρεται να «βλάπτουν» την υγεία και είναι γενικά αναποτελεσματικά, και το ψέμα, ότι το «Sputnik-V» είναι υποτιθέμενο το καλύτερο εμβόλιο στον κόσμο, την εγγραφή και την παραγωγή του οποίου θέλουν να επιτύχουν  από μόνες τους σχεδόν όλες οι χώρες του κόσμου.

Ταυτόχρονα αποσιωπάται το γεγονός ότι από σήμερα τα ρωσικά εμβόλια (συμπεριλαμβανομένου του περιβόητου «Sputnik-V») δεν έχουν περάσει το τρίτο, πιο σημαντικό στάδιο κλινικών δοκιμών. Όλα καταγράφτηκαν σε επείγουσα βάση. Αυτό εγείρει ανησυχίες ακόμη και μεταξύ Ρώσων επιστημόνων, οι οποίοι έχουν δηλώσει πολλές φορές, ότι «κακή μεθοδολογική ποιότητα», ελαττώματα στο σχεδιασμό της δοκιμής, σφάλματα στην ανάλυση δεδομένων, κακές ερευνητικές περιγραφές δημιουργούν αμφιβολίες για τα κύρια συμπεράσματα σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Επιπλέον η Ρωσία όχι μόνο δεν μπορεί να αποδείξει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων της, αλλά και να διασφαλίσει την παροχή του αριθμού των δόσεων που απαιτούνται για τον εμβολιασμό. Επομένως οι εταίροι (για παράδειγμα, η Μιανμάρ), οι οποίοι έχουν υπογράψει συμβάσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία για την προμήθεια του «Sputnik-V», πρέπει να αγοράσουν επειγόντως εμβόλια από την Κίνα, ώστε να μην διαταράξουν τον εμβολιασμό. Αυτό είναι απόδειξη, ότι η Ρωσία δεν έχει την ικανότητα να κλιμακώσει τη διαδικασία παραγωγής του φαρμάκου και τώρα δεν είναι σαφές πώς οι ρωσικές αρχές θα εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους βάσει των συμβάσεων που έχουν συναφθεί.

Τα ρωσικά εμβόλια, συμπεριλαμβανομένου του «Sputnik-V», προκαλούν αμφιβολίες όχι μόνο λόγω της ατελείωτης διαδικασίας δοκιμών, αλλά και λόγω των προφανών πολιτικών επιπτώσεων της ταχείας έγκρισης και εφαρμογής τους. Οι ίδιοι οι Ρώσοι αξιωματούχοι φοβούνται να ξεκινήσουν τον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού, επειδή μπορεί να μετατραπεί σε πραγματική καταστροφή και δεν θα μπορέσει να κρυφτεί. Οι εκπρόσωποι των «ρωσικών ελίτ» δεν βιάζονται επίσης να εμβολιαστούν, προφανώς περιμένουν ένα αξιόπιστο ξένο εμβόλιο. Συγκεκριμένα υπάρχουν επίμονες φήμες ότι το Κρεμλίνο αναζητά ενεργά ευκαιρίες να αγοράσει κρυφά μια παρτίδα του εμβολίου Pfizer για τον εμβολιασμός τη ρωσικής ελίτ, των οικογένειών τους και προσωοικά του Πούτιν. Αυτό γίνεται από εκπροσώπους των ειδικών υπηρεσιών μέσω των διπλωματικών αντιπροσωπειών της Ρωσίας στο εξωτερικό με πλήρη εμπιστευτικότητα.

Αποδεικνύεται, ότι η ρωσική ελίτ με επικεφαλής τον Πούτιν όπως πάντα νοιάζεται μόνο για την προσωπική της ασφάλειά, δεν είναι ειλικρινής με τον πληθυσμό και στο ζήτημα της διαθεσιμότητας του εγχώριου εμβολίου, δεν βιάζεται να τον εμβολιάσει. Ο Πούτιν με τις «ανατρεπτικές ενημερωτικές εκστρατείες» του υπονομεύει επίσης τον εμβολιασμό μεγάλης κλίμακας στον κόσμο. Τι είναι αυτό αν δεν είναι μια διεθνής βακτηριολογική τρομοκρατική πράξη !!!