Στο δικαστήριο και η μητέρα του 11χρονου που εντοπίστηκε με κοκαΐνη στο αίμα – Οι κατηγορίες εναντίον των γονιών

Στο Δικαστήριο Λεμεσού καταχωρήθηκε σήμερα υπόθεση εναντίον των γονιών του 11χρονου στον οποίον είχαν εντοπιστεί ίχνη κοκαΐνης και μαριχουάνας στο αίμα του το περασμένο Σάββατο αφού υπεβλήθη σε εξέταση καθώς λειτουργός του Γραφείου Ευημερίας επισκέφτηκε την οικία και βρήκε το αγοράκι σε ημικωματώδη κατάσταση στον καναπέ.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και οι δύο γονείς παραμέληση και ψυχολογική βία κατά ανήλικου προσώπου.

Για τον πατέρα καταχωρήθηκε στο δικαστήριο ξεχωριστή υπόθεση για αμελείς πράξεις που έθεσαν σε κίνδυνο άλλα πρόσωπα. Συγκεκριμένα, η κατηγορία εναντίον του αφορά το γεγονός ότι είχε αφήσει ναρκωτικές ουσίες εκτεθειμένες με αποτέλεσμα να έχει πρόσβαση το 11χρονο αγόρι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λειτουργός του Γραφείου Ευημερίας προσπάθησε να ξυπνήσει το παιδί χωρίς ωστόσο αυτό  να ανταποκρίνεται , ακολούθως  κάλεσε ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε το παιδί στο Νοσοκομείο, όπου μετά από εξετάσεις εντοπίστηκαν στον οργανισμό του, ίχνη κοκαΐνης και μαριχουάνας.

Το παιδί αφού έτυχε της απαιτούμενης περίθαλψης από τους ιατρούς  έλαβε εξιτήριο  και βρίσκεται πλέον υπό την προστασία του Γραφείου Ευημερίας.

Ο 44χρονος αρχικά αρνείτο να μιλήσει στους ανακριτές, ωστόσο στην συνέχεια έδωσε κάποιους ισχυρισμούς. Σε κατάθεση του ισχυρίστηκε ότι είναι ο ίδιος χρήστης ναρκωτικών ωστόσο, όπως υποστήριξε, δεν έδωσε ναρκωτικές ουσίες στο παιδί του.

Ο 44χρονος πατέρας παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο είχε διατάξει την τετραήμερη κράτηση του. Η εν λόγω οικογένεια απασχόλησε και στο παρελθόν τις αρχές για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, ενώ το τελευταίο διάστημα η μητέρα του παιδιού διέμενε σε άλλο σπίτι.