Στο κενό οι αλχημείες Παπαδάκη

Φαίνεται ότι ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης και όσοι βρίσκονται κοντά του και τον υπηρετούν σαν σύμβουλοι και επικοινωνιολόγοι, υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Κι ενώ τους έχουμε προειδοποιήσει, επιμένουν να υποτιμούν και τα στοιχεία και τεκμήρια που έχουμε στα χέρια μας και τα οποία αποδεικνύουν τις παρατυπίες και παρανομίες του κ. Παπαδάκη πριν και μετά την εκλογή του. Τα στοιχεία και τεκμήρια είναι εκεί, αμείλικτα και καμιά αλχημεία ή σοφιστεία δεν μπορεί να τα αναιρέσει.

Έτσι λοιπόν μαζί με όσα παλαιότερα αποκαλύψαμε, βάζουμε σήμερα στο τραπέζι κι επιπρόσθετα καινούργια στοιχεία, αναμένοντας τις απαντήσεις του κ. Παπαδάκη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία περιήλθαν στην κατοχή μας φαίνεται να προκύπτουν σοβαρά θέματα φοροδιαφυγής της γνωστής εταιρείας, μέτοχος της οποίας ήταν σε ποσοστό 50% ο ευρωβουλευτής. Σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις του ίδιου του κ. Παπαδάκη, το υπόλοιπο 50% των μετοχών της εταιρείας ανήκε σε άτομο το οποίο στη συνέχεια μετά την εκλογή του ως ευρωβουλευτή, εργοδοτήθηκε ως υπάλληλός του και μάλιστα ο ευρωβουλευτής του παραχώρησε και το δικό του 50% των μετοχών με αποτέλεσμα να καταστεί αποκλειστικός ιδιοκτήτης της.

Εξετάζοντας τις φορολογικές δηλώσεις που η εταιρεία συμφερόντων του Δ. Παπαδάκη υπέβαλε στον Φόρο Εισοδήματος και  συγκρινόμενες με τις δημόσιες δηλώσεις που έκανε, προκύπτουν νέα επιβαρυντικά στοιχεία. Τα νέα στοιχεία προέκυψαν από μετά τη διαγραφή του κ. Παπαδάκη από την ΕΔΕΚ, όταν έσπευσε να καταθέσει διορθωτικές δηλώσεις. Στις 15.2.2020 κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του «Πολίτη» σχετικά με καταγγελία που έγινε σε βάρος του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΔΕΚ και αφορούσε τη συστέγαση του γραφείου του με το Armonia Anti Smoking Center και την κάλυψη των εξόδων λειτουργίας του από τα χρήματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είχε αναφέρει: «Τα έξοδα λειτουργίας του γραφείου καλύπτονταν εναλλάξ, τον ένα μήνα από εμένα, τον άλλο μήνα από το Armonia Anti Smoking Center, μέχρι και τον Αύγουστο του 2019, όπου τελικά το γραφείο περιήλθε στην πλήρη κατοχή μου.» Όμως τα στοιχεία που βρίσκονται στην κατοχή μας διαψεύδουν τα όσα ανέφερε σε εκείνη τη  συνέντευξή του ο κ. Παπαδάκης και τον αφήνουν εκτεθειμένο. Συγκεκριμένα:

Από τις φορολογικές δηλώσεις που κατατέθηκαν στον Φόρο Εισοδήματος και αφορούν την επίμαχη περίοδο 2014-2018, διαπιστώνεται ότι τόσο τα έσοδα όσο και τα έξοδα της εταιρείας ήταν ΜΗΔΕΝ (0) ευρώ.

Αφού τα έσοδα και τα έξοδα ήταν μηδέν από ποιο ταμείο καλύπτονταν τα έξοδα των 6 μηνών κάθε χρόνο για τη λειτουργία του γραφείου; Δηλαδή συνολικά για τα 5 χρόνια (Ιούνιος 2014 – Ιούλιος 2019) η εταιρεία Anti Smoking Center κάλυψε τα έξοδα λειτουργίας του γραφείου για 30 μήνες. Είναι σημαντικό ο ευρωβουλευτής να δώσει στη δημοσιότητα το ποσόν των μηνιαίων λειτουργικών εξόδων και εσόδων της εταιρείας.

Επίσης αφού τη δήλωση μεταβίβασης των μετοχών την υπέγραψε στις 25/4/2014, ένα μήνα πριν από τις ευρωεκλογές, γιατί την κατέθεσε στον Έφορο Εταιρειών τον Ιούνιο του 2015; Έπρεπε να γνωρίζει ότι η νομοθεσία προβλέπει περίοδο κατάθεσης ένα (1) μήνα. Μήπως περίμενε να δει εάν θα εκλεγεί πρώτα ευρωβουλευτής και μετά ανάλογα να πράξει;

Εκ των πραγμάτων είναι ξεκάθαρο ότι η κατάθεση του εγγράφου της μεταβίβασης των μετοχών έγινε τον Ιούνιο του 2015 όταν κατατέθηκε στο γραφείο του Εφόρου Εταιρειών. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια της χαλημάς.

Το γεγονός βέβαια ότι κυκλοφορά στο facebook και αλλού, έγγραφο του εφόρου εταιρειών ότι δεν είναι μέτοχος από το 2014, για όσους καλά γνωρίζουν, δεν αποδεικνύει πότε αιτήθηκε να φύγει από μέτοχος και γραμματέας που ήταν τον Ιούνιο του 2015. Το ίδιο το Κράτος όταν δεν πληρώσεις κοινωνικές ασφαλίσεις και ΦΠΑ για μια περίοδο, και ας υποθέσουμε ότι η εταιρεία του κ. Παπαδάκη δεν είχε πληρώσει κοινωνικές ασφαλίσεις και ΦΠΑ, θα ασκούσε ποινική διώξη εναντίον των διευθυντών και κατ’ επέκταση του ιδίου του κ. Παπαδάκη.

Το κράτος, δηλαδή ΦΠΑ και κοινωνικές ασφαλίσεις, δεν θα αποδέχονταν στο δικασήτιο να αποσύρουν την ποινική διώξη εναντίον του με τον ισχυρισμό ότι εγώ έφυγα από το 2014. Δεν αναγνωρίζεται η ημερομηνία που ζητάς να φύγεις από Διευθυντής ή Μέτοχος, αλλά η ημερομηνία που καταθέτεις τα έγγραφα που ζητάς να γίνουν οι αλλαγές. Στην περίπτωση αυτή ήταν τον Ιούνιο του 2015 όπου παραιτήθηκε από Διευθυντής και από Μέτοχος.

Μιλά συνέχεια για τη μεταβίβαση του 50% των μετοχών, ποτέ και πουθενά δεν αναφέρει το αντίτιμο της πώλησης των μετοχών τόσο το 2007 του 50% όσο και του υπόλοιπου 50% το 2015 (ή 2014); Εμείς δεν γνωρίζουμε πολλούς που χαρίζουν ολόκληρες εταιρείες σε τρίτα πρόσωπα. Έστω κι ένα εικονικό ποσό, θα έπρεπε λογικά κάπου να αναφέρεται.

Από την άλλη πώς δικαιολογεί το γεγονός ότι «πούλησε» το 50% των μετοχών της εταιρίας σε άτομο που από τον Ιούνιο του 2014 το εργοδοτούσε ως υπάλληλό του στο Ευρωκοινοβούλιο; Πόσο δεοντολογικό είναι να εργοδοτείς τη συνέταιρο και μετέπειτα ιδιοκτήτρια εταιρίας που ο ευρωβουλευτής της παραχώρησε το σύνολο των μετοχών.

Ο κ. Παπαδάκης σε όλες τις περιπτώσεις επικαλείται σαν επιχείρημα για να αποσείσει ευθύνες και παρατυπίες, ότι το πολιτικό του γραφείο και τα γραφεία της εταιρείας, μοιράζονταν τα έξοδα του υποστατικού που τα φιλοξενούσε, αλλά παράλληλα δεν δέχεται ότι αυτά συστεγάζονταν. Αφού όμως δεν συστεγάζονταν τα δύο γραφεία πώς δικαιολογείται να μοιράζονται τα ετήσια έξοδα λειτουργίας του γραφείου εξ ημισείας, όπως και πάλι ο ίδιος ισχυρίζεται; Μπορεί να μας παρουσιάσει το συμβόλαιο ενοικίασης και τον λογαριασμό της

Επί πλέον κατέθεσε αίτηση στην Πολεοδομία για αλλαγή χρήσης του μισού γραφείου; Από τεκμήρια που υπάρχουν, η είσοδος στο γραφείο ήταν κοινή.  Ακόμα αφού υπάρχουν οι αποδείξεις που καταδεικνύουν ποιοι κάλυπταν τα έξοδα λειτουργίας, μπορεί ο ευρωβουλευτής να δώσει στη δημοσιότητα τις ημερομηνίες κατάθεσης στον Φόρο Εισοδήματος ή/και στο ΦΠΑ των σχετικών φορολογικών δηλώσεων;

Ιδιαίτερα διαφωτιστικό για την όλη υπόθεση, θα είναι αν ο λογιστής του ευρωβουλευτή μπορεί να δώσει (φυσικά με τη συγκατάθεση του ευρωβουλευτή) τι υπέβαλλε κάθε μήνα ως έξοδα λειτουργίας του γραφείου του την περίοδο Ιουνίου 2014-Ιουνίου 2019 για να εισπράττει τα αντίστοιχα ποσά από τα ταμεία του Ευρωκοινοβουλίου; Θα το πράξει;

Τέλος αφού για τους λόγους που αναφέρει διατηρείτο «εν ζωή» η εταιρία,  κατέβαλλε το ετήσιο τέλος των 350 ευρώ, καθώς και τα έξοδα λειτουργίας των γραφείων για 6 μήνες κάθε χρόνο η υπάλληλος του ευρωβουλευτή και ιδιοκτήτρια της εταιρίας; Tα δήλωνε στον Φόρο Εισοδήματος για να φοροαπαλλάσσεται;

Όπως αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης τα ερωτήματα είναι πολλά και τα στοιχεία αδιάψευστα. Αν υπάρχουν απαντήσεις περιμένουμε να τις δούμε.