Στο κενό οι δικαιολογίες Παπαδάκη

Θορυβημένος από τις αποκαλύψεις μας που τον φέρουν να παρανομεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες για να «βγει λάδι», αλλά τα στοιχεία είναι αδιάψευστα. Παράλληλα στην προσπάθειά του να μας «κλείσει το στόμα», επιστρατεύει απειλές και εκβιασμούς που όμως γνωρίζει εκ των προτέρων ότι ο προορισμός τους είναι να πέσουν στο κενό. Μετά τις απειλητικές επιστολές από τον δικηγόρο του, τώρα κατέφυγε και στην επιτροπή δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Και στα δυο επίπεδα είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε, αφού με τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας, έχουμε τη δυνατότητα να αποδείξουμε όσα υποστηρίζουμε, σε αντίθεση με εκείνο που οι ισχυρισμοί του καταρρίπτονται εύκολα από γραπτά τεκμήρια που διαθέτουμε. Μάλιστα εκτός από τα θέματα με καθαρή νομική υφή, ο κ. Παπαδάκης οφείλει να απαντήσει πόσο ηθικό και δεοντολογικό είναι να εργοδοτείς τη συνέταιρο και μετέπειτα ιδιοκτήτρια εταιρίας που ο ευρωβουλευτής της παραχώρησε το σύνολο των μετοχών που κατείχε ο ίδιος. Θα πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία και πρακτική. Αλλά και το γεγονός της παραχώρησης μετοχών εταιρείας με μηδενικά έσοδα μπορεί να εκληφθεί και ως κοροϊδία.

Όμως το γνωστό βίτεο που δημοσιεύτηκε αποδεικνύει ότι ναι μεν ο κ. Παπαδάκης ισχυρίζεται ότι η εταιρεία δεν είχε έσοδα, στην πραγματικότητα όμως συνέβαινε το αντίθετο. Έτσι τίθεται και θέμα παραπλάνησης των αρχών, σε θέματα φοροδιαφυγής, φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ Σύμφωνα με το βίντεο η γυναίκα με τις πολλές ιδιότητες, (συνέταιρος, συνεργάτιδα, υπάλληλος του κ. Παπαδάκη) δέχεται πελάτες, πραγματοποιεί συνεδρίες, εκδίδει τιμολόγια, εισπράττει χρήματα που ποτέ όμως δεν δηλώνονται. Ακόμα διαφημίζονται οι προσφερόμενες υπηρεσίες της εταιρείας και καταβάλλονται προσπάθειες να διευρύνει τον κύκλο εργασιών της και ασφαλώς να αυξήσει τα έσοδά της. Τις αντιφάσεις αυτές πώς μπορεί να δικαιολογήσει ο κ. Παπαδάκης. Ασφαλώς και δεν μπορεί όσο κι αν προσπαθήσει όσο κι αν μας απειλεί.