Στο «κόκκινο» οι καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων για κορωνοϊό

Αυξημένες οι καταγγελίες πολιτών και υποστατικών για παραβίαση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του Covid 19 κατά το πρώτο 24ωρο έλεγχο της Αστυνομίας μετά την επαναλειτουργία των εξωτερικών χώρων της εστίασης.

Καταγγέλθηκαν 164 πολίτες και 5 υποστατικά εκ των οποίων μόνο δύο αφορούσαν επιχειρήσεις εστίασης.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας ανέφερε ότι από τις 6.00 το πρωί της Τρίτης μέχρι τις 6.00 πμ της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκαν 13.031 έλεγχοι.

Όσον αφορά τους ελέγχους κατά επαρχία, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 1.864 έλεγχοι και προέκυψαν 19 καταγγελίες πολιτών, στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 5.752 έλεγχοι με 99 καταγγελίες πολιτών και τριών υποστατικών, στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 1.207 έλεγχοι με 11 καταγγελίες πολιτών και ενός υποστατικού, στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 1.266 έλεγχοι με 17 καταγγελίες πολιτών και ενός υποστατικού, στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκαν 1.057 έλεγχοι με 11 καταγγελίες πολιτών και στην περιοχή Μόρφου διενεργήθηκαν 880 έλεγχοι με μία καταγγελία πολίτη.

Επίσης, παγκύπρια η Τροχαία διενήργησε 668 ελέγχους, από τους οποίους προέκυψε η καταγγελίες 6 πολιτών. Η ΜΜΑΔ διενήργησε 557 ελέγχους και η Λιμενική Αστυνομία 123, χωρίς να προκύψει καταγγελία.

Οι περισσότερες καταγγελίες πολιτών αφορούσαν μη αποστολή SMS για διακίνηση και μη χρήση μάσκας. Από τα πέντε υποστατικά, τα τρία ήταν στη Λεμεσό και αφορούν ένα κρεοπωλείο και ένα κομμωτήριο, που καταγγέλθηκαν για μη επαρκή σήμανση ενώ το πρώτο καταγγέλθηκε και για υπάλληλο που δεν φορούσε μάσκα. Το τρίτο υποστατικό αφορά σε μια μπυραρία που εξυπηρετούσε θαμώνες σε χώρο που δεν θεωρείται ανοικτός. Επιδόθηκε ειδοποίηση απαγόρευσης λειτουργίας μέχρι τις 18 Μαρτίου. Στην Πάφο καταγγέλθηκε καφετέρια γιατί υπήρχαν πελάτες που κάθονταν σε κλειστό χώρο και επιβλήθηκε 500 ευρώ πρόστιμο. Στη Λάρνακα καταγγέλθηκε μινι μάρκετ, γιατί ο υπάλληλος δεν είχε κάνει rapid test.

Πηγή: ΚΥΠΕ