Συγνώμη λάθος – Η απάντηση για τον πανικό της Λεμεσού με τους θετικούς μαθητές

Σε λάθος απέδωσε το Υπ. Υγείας το πρόβλημα που προέκυψε με τους δεκάδες μαθητές σε σχολείο της Λεμεσού που βρέθηκαν σήμερα θετικοί σε έλεγχο Rapid test που διενεργήθηκε στη μονάδα τους. Λόγω των συνεχόμενων θετικών αποτελεσμάτων ο έλεγχος επαναλήφθηκε και οι μαθητές βγήκαν αρνητικοί.

Στην εκπομπή “Ενημέρωση Τώρα”, μίλησε για το συγκεκριμένο περιστατικό ο Ηλίας Μαρκάτζης, Διευθυντής της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, αναφέροντας τη διαδικασία που ακολουθείται σε τέτοια περίπτωση.

“Όταν φανεί ότι βγουν πολλά θετικά τότε γίνεται μια διαδικασία επαλήθευσης όπως έγινε”, ανέφερε ο Κύριος Μαρκάτζης.

“Έγινε ένα λάθος και θεωρώ ότι δεν πρέπει να επικεντρωνόμαστε στο λάθος”, τόνισε.

Μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής Τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης είπε πως αυτά τα πράγματα δεν είναι της ειδικότητας του και πως το Υπουργείο Υγείας όντας η αρμόδια Υπηρεσία θα βρει την πηγή του λάθους αυτού.

“Εγώ δεν μπορώ να σχολιάσω τέτοια πράγματα δεν είναι της ειδικότητας μου”

“Μας είχαν πει στην αρχή ότι είναι θετικά τα παιδιά και ότι μετά την επαλήθευση δεν ήταν θετικά. Εγώ δεν είμαι ειδικός για να μου εξηγήσουν πως έγινε το  λάθος ή γιατί έγινε το λάθος”

“Για μένα δεν είναι προτεραιότητα μου, εγώ και το Υπουργείο Παιδείας κοιτάζουμε αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε για να γίνει η δουλειά μας πιο σωστά. Από εκεί και πέρα θα το ψάξει το Υπ. Υγείας, θα βρει τι έγινε λάθος και θα το αναλύσει”, είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Μαρκάτζης.

Όσο αφορά τους γονείς, που εξαγριωμένοι δηλώνουν ότι δεν θα δώσουν τη συγκατάθεση τους για τα διαγνωστικά test αφήνοντας τα παιδιά στο σπίτι, ο κύριος Μαρκάτζης δήλωσε πως μετά λύπης του ακούγοντας όλες αυτές τις απειλές διαφωνεί κάθετα, αφού τα test είναι η λύση σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση για να μπορούν τα παιδιά να βρίσκονται στο σχολείο.

“Κάνουμε το παν για τα παιδιά, να βρίσκονται στο σχολείο τους, να κάνουν το μάθημα τους για να μην δημιουργηθούν κενά”.

“Δεν μπορείς να μπεις στο σχολείο χωρίς να ελεγχτείς ότι δεν μπορείς να δημιουργήσεις πρόβλημα σε άλλους”, επισημαίνει ο Μαρκάτζης.