Θέμα εμβολιασμού παραϊατρικού προσωπικού θέτει ο Ιατρικός Σύλλογος Πάφου

O μη εμβολιασμός μεγάλου αριθμού παραϊατρικού προσωπικού των Ιδιωτικών Νοσοκομείων της Επαρχίας Πάφου, προβληματίζει έντονα τον Ιατρικό Σύλλογο Πάφου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πάφου Γεώργιο Βορκά.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Βορκάς ανέφερε πως οι περισσότεροι ιατροί του ιδιωτικού τομέα έχουν εμβολιαστεί, ωστόσο όπως σημείωσε, δεν έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο μέρος του παραϊατρικού προσωπικού των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων. Αυτό, συνέχισε, είναι ένα σοβαρό θέμα για τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια αλλά και για όλους τους επαγγελματίες υγείας.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάφου είπε πως αντιλαμβάνεται και κατανοεί ότι υπάρχει έλλειψη εμβολίων και ότι δίδεται προτεραιότητα στα άτομα της μεγάλης ηλικιακής ομάδας που πρέπει να εμβολιαστούν.

Επιπρόσθετα σημείωσε, πως ανέμενε από το Υπουργείο Υγείας καλύτερο προγραμματισμό όσον αφορά το θέμα των εμβολίων τονίζοντας ωστόσο, πως αυτό είναι πανευρωπαϊκό πρόβλημα.

Ο κ. Βορκάς αναφέρθηκε και στο ότι το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε τα λεγόμενα «ψυχρά» περιστατικά, δηλαδή τα προγραμματισμένα περιστατικά, να μην γίνονται στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια να κάνουν μόνο τα επείγοντα περιστατικά και τα περιστατικά που θα μεταφέρονται από το δημόσιο νοσηλευτήριο.

Κατά αυτόν τον τρόπο συνέχισε,»παρατηρείται το άκομψο φαινόμενο «ένας ιατρός να χειρουργήσει μια ασθενή που δεν την έχει δει ποτέ του, στο ιδιωτικό νοσηλευτήριο, χωρίς να ξέρει το ιστορικό της». Επίσης, συμπλήρωσε, ο ασθενής δεν θα έχει το δικαίωμα επιλογής ιατρού.

Ο κ. Βορκάς κάλεσε επίσης το κοινό να μην συνοδεύεται όταν επισκέπτεται οποιοδήποτε ιατρείο. Δυστυχώς, παρατήρησε, αυτό ο κόσμος δεν το έχει καταλάβει, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να πηγαίνει για εξέταση κάποιος και να συνοδεύεται από δύο με τρία άτομα.

Τέλος ο κ. Βορκάς ανέφερε πως είμαστε στο τέλος της πανδημίας, σημειώνοντας πως η υπομονή που έχουμε επιδείξει όλοι μας αυτή την περίοδο είναι αξιοθαύμαστη. Η Πάφος ιδιαίτερα, είπε, μετά τα πρώτα κρούσματα έχει επιδείξει αξιοθαύμαστη συνέπεια και προσοχή και εκτίμησε πως μέχρι το καλοκαίρι όλα θα είναι καλύτερα.

Πηγή: ΚΥΠΕ