ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ: Καμία εισήγηση για σχολεία και sms

Δεν κατέληξαν σε οποιαδήποτε συγκεκριμένη εισήγηση, είτε για επίσπευση του ανοίγματος των σχολείων είτε για τα sms τα  μέλη της επιδημιολογικής ομάδας στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη που είχαν χθες βράδυ.

Αντίθετα μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Omegalive τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας εξέφρασα έντονο προβληματισμό για τους αριθμού των κρουσμάτων που καταγράφονται στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα θα ζητήσουν ακόμη λίγες μέρες για να αναλύσουν τα δεδομένα πριν εισηγηθούν τα επόμενα βήμα που θα πρέπει να γίνουν και τα οποία είτε θα αφορούν χαλαρώσεις είτε διατήρηση των υπαρχόντων μέτρων είτε ακόμη και κλιμάκωση.

Κατά συνέπεια, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου δεν αναμένεται οποιαδήποτε ανακοίνωση σε σχέση με τα σχολεία καθώς ο Υπουργός Υγείας είχε καταστήσει σαφές  πως για να γινόταν κάτι τέτοιο θα έπρεπε πρώτα να υπήρχε σχετική και εμπεριστατωμένη εισήγηση από την επιδημιολογική ομάδα.

Εξάλλου σύμφωνα με πληροφορίες στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου δεν είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί θέματα διαφοροποίησης των μέτρων.

Δεν θα παίζουμε με τα διατάγματα

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί είναι η τοποθέτηση μέλους της επιδημιολογικής ομάδας στο Omegalive πως τα διατάγματα δεν είναι παιχνίδι για να τα αλλάζουμε συνεχώς.