Το νομοσχέδιο για δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού ενέκρινε το Υπουργικό

ΠτΔ – Υπουργικό Συμβούλιο Προεδρικό Μέγαρο, Λευκωσία, Κύπρος Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προεδρεύει συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου. // PoR – Council of Ministers Presidential Palace, Lefkosia, Cyprus The President of the Republic, Mr Nicos Anastasiades, presides over a meeting of the Council of Ministers.

Το νομοσχέδιο για δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού ενέκρινε, σε σημερινή συνεδρία του, το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως ανακοίνωσε, μέσα από ανάρτηση του στο προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου.

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή για έγκριση.

«Σήμερα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την πολιτική και φροντίδα του κράτους για τον πολιτισμό. Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε Νομοσχέδιο @cymoec για δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού. Μετά από δεκαετίες βλέπουμε τη χώρα μας να αποκτά μια ξεχωριστή πολιτική δομή για τον πολιτισμό», γράφει στο tweet του ο κ. Προδρόμου.

Γράφει, επίσης, «υλοποιώντας το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης του Προέδρου @AnastasiadesCY  δημιουργούμε μια ξεχωριστή κ συγκροτημένη πολιτική αρχή κ έτσι δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση στον πολιτισμό. Το ν/σ θα κατατεθεί στη Βουλή για έγκριση. Ένα μεγάλο βήμα για να δώσουμε βήμα και χώρο στον πολιτισμό».

Πηγή: ΚΥΠΕ