Τους μένει η… κάπνα στο Δάλι – Συνεχίζουν προς το παρόν τα εργοστάσια

Απογοητευμένοι είναι οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή Ιδαλίου μετά την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας σύμφωνα με την οποία συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία των δυο ασφαλτικών εργοστασίων  που εδρεύουν στην περιοχή. Από την πλευρά της η Νομική Υπηρεσία προχώρησε με έφεση στην πρωτόδικη απόφαση. 

Ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κ. Σάββας Αγγελίδης, αφού μελέτησε τις αποφάσεις του Δικαστηρίου, αποφάσισε όπως καταχωρηθεί έφεση από πλευράς Νομικής Υπηρεσίας.”

Το ζήτημα με τα ασφαλτικά εργοστάσια δεν είναι καινούργιο καθώς εδώ και αρκετό καιρό οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή ζητούν απομάκρινση των εργοστασίων εκφράζοντας φόβους για την υγεία τους, ενώ μετά και την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να βγούν εκ νέου στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν.

Από την πλευρά τους οι διαχειριστές των εργοστασίων, τονίζουν πως υπάρχει πληρης συνεργασία με τις αρχές ενώ τηρούν και οι ίδιοι στάση αναμονής για το πότε θα μετακινηθούν τα εργοστάσια τους.

«Συνεργαζόμαστε πλήρως με τις αρχές και τους αρμόδιους φορείς και αναμένουμε το πότε και το που θα μετακινηθούμε», αναφέρουν χαρακτηριστικά.