Βρήκε τη λύση για το τραγούδι της Κύπρου στην Eurovision…-Τι εισηγείται

Βρήκε λύση για το «El diablo» η Δημοσθένους – Η λέξη που εισηγείται στη θέση του «επίμαχου»

Καλά κρατούν οι αντιδράσεις από μερίδα του κόσμου σε σχέση με το τραγούδι el diablo που επιλέγηκε για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στον διαγωνισμό της Eurovision.

Μιλώντας στο OMEGA και στην  εκπομπή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ θρησκειολόγος Αρετή Δημοσθένους, κατέθεσε την δική της εισήγηση έτσι ώστε από την μία να σταματήσουν ο αντιδράσεις και από την άλλη το ΡΙΚ να μην χρειαστεί να αλλάξει τα πλάνα του.

Στην ουσία η κ. Δημοσθένους εισηγείται προς τους συντελεστές του τραγουδιού να αντικαταστήσουν τη συγκεκριμένη λέξη με μία άλλη. Και αν διερωτάστε βρήκε και τη λέξη ήδη. «Θα μπορούσε είπε το el diablo να αντικατασταθεί με τη λέξη «σωτηρία»

Αναλυτικά στην εκπομπή επισήμανε:

Η κατανόηση του τι είναι  διάβολος είναι θέμα φιλοσοφίας και θρησκείας. Ο διάβολος είναι η ενσάρκωση του κακού. Όταν οι άνθρωπος επαναλαμβάνει συνεχώς αυτή τη λέξη παραπέμπει τον συνομιλητή του και τους άλλους που ακούνε στα χέρια του κακού.

Από όλα τα τραγούδια πρέπει να υπάρχει ένα ήθος.

Η τέχνη έχει τα δικά της όρια. Το τραγούδι το έχω ακούσει και προσπάθησα να το τραγουδήσω για να δω την ηχητική. Εγώ προτείνω το τραγούδι να μείνει στην Eurovision  αλλά να δοθεί κάποια αποζημίωση στους συνθέτες για να αλλάξουν τη λέξη διάβολος με τη λέξη «σωτηρία» για παράδειγμα που έχει τέσσερις συλλαβές. Αυτό που ενόχλησε του θρησκευτικούς είναι η επανάληψη της λέξης διάβολος και δεν παραπέμπει το τραγούδι  σε μία διδακτική ιστορία όταν το ακούς.