Υπ.Υγείας: Καμία εισήγηση μέχρι στιγμής από τους επιστήμονες για άνοιγμα σχολείων ή για αλλαγή στα μέτρα

Δεν υπάρχει καμία εισήγηση προς το παρόν από την επιδημιολογική επιτροπή για οποιαδήποτε αλλαγή στα μέτρα που λήφθηκαν και είναι σε εφαρμογή, τόνισε πριν από λίγο ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου ο οποίος μίλησε μετά από σύσκεψη που είχε με τον ΟΚΥΠΥ.

Όπως αναλυτικά επισήμανε ο Υπουργός, όλα τα δεδομένα αξιολογούνται σε καθημερινή βάση. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια εισήγηση από την επιδημιολογική επιτροπή για κλιμάκωση ή χαλάρωση.

Σε σχέση με τα σχολεία σημείωσε ότι δεν έχει έρθει εισήγηση από την επιδημιολογική επιτροπή. Άρα δεν έχουμε ενημέρωση όπως είπε για το εάν άλλαξε η θέση των επιστημόνων.

Όσον αφορά την κατάσταση στα νοσοκομεία επισήμανε δεν άλλαξε κάτι. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι με συντονισμένες προσπάθειες από τον περασμένο Ιανουάριο αυξήσαμε τη δυνατότητα κλινών σε 400.

Δεν αυξάνεται περισσότερο όχι λόγω εξοπλισμού και αναλωσίμων αλλά λόγω ανθρώπινου δυναμικού. Με αυτά τα δεδομένα οριοθετείται η δυνατότητα του συστήματος. Το ίδιο πρόβλημα επικρατεί σε όλες τις χώρες. Για αυτό οι πλείστες χώρες από τον περασμένο Νοέμβριο είναι σε ολικό lockdown.

«Είναι θέμα απλών μαθηματικών εάν συνεχιστεί η αυξημένη ροή το σύστημα υγείας θα φθάσει στα όρια του. Υπάρχουν και άλλες ασθένειες στην Κύπρο.

Κάνουμε έκκληση στον κόσμο για συμμόρφωση για να έχουν όσο το δυνατό μεγαλύτερη απόδοση τα μετρά. Πλέον εναπόκειται στον κάθε ένα από εμάς για να τηρούμε τα μέτρα. Είμαστε στο τέλος του μαραθωνίου. Πρέπει να κάνουμε ακόμα λίγο υπομονή».

Πηγή: omegalive