Υπ.Υγείας: Με γνώμονα την αποφυγή πισωγυρίσματος, η αποκλιμάκωση των περιορισμών

Η στρατηγική της αποκλιμάκωσης των περιορισμών θα υλοποιηθεί με γνώμονα την αποφυγή πισωγυρίσματος σε όλους τους τομείς, αναφέρει σε γραπτή δήλωση του, ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Ο Υπουργός σημειώνει ότι ενημέρωσε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο για την επιδημιολογική εικόνα που διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα, στη βάση και της πληροφόρησης της οποίας έτυχε από τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή.

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία που αξιολογήθηκαν, αναφέρει, «οι αυξημένοι αριθμοί των λοιμώξεων, των εισαγομένων στα νοσοκομεία και των νοσηλευομένων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αποτυπώνουν την επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα που επικρατεί στην Κύπρο, όπως εξάλλου και στην υπόλοιπη Ευρώπη, με τις πλείστες χώρες να βρίσκονται σε καθεστώς αυξημένων περιορισμών».

Ο κ. Ιωάννου σημειώνει ότι η ευρεία διασπορά του ιού στην Κύπρο επιβεβαιώνεται από τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά, παρά τον άμεσο εντοπισμό και την απομόνωσή τους, μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης.

Παρά τα σημάδια σταθεροποίησης που παρατηρούνται σε ορισμένες περιπτώσεις, προσθέτει, κρίνεται ότι σαφέστερη εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης θα αποτυπωθεί τις επόμενες ημέρες, όταν θα υπάρξει αποτίμηση των πρόσφατων χαλαρώσεων στα περιοριστικά μέτρα.

«Στη βάση αυτών των δεδομένων επαναβεβαιώθηκε η θέση ότι η στρατηγική της αποκλιμάκωσης των περιορισμών θα υλοποιηθεί με γνώμονα την αποφυγή πισωγυρίσματος σε όλους τους τομείς», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ