Υπό 8ήμερη κράτηση δυο νεαροί για τη ληστεία αρτοποιείου στη Λεμεσό

Διάταγμα κράτησης για περίοδο 8 ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 16χρονου και 21χρονου, οι οποίοι συνελήφθηκαν, χθες βράδυ, σε σχέση με τη ληστεία που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, σε αρτοποιείο στη Λεμεσό.

Η σύλληψη των δυο νεαρών έγινε μετά από έλεγχο σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, επί της λεωφόρου Κολωνακίου, στις 23:1, χθες. Στην κατοχή του 16χρονου φέρεται να εντοπίστηκε μια τσάντα που περιείχε ένα κατσαβίδι και ένα φορητό ηχείο, για τα οποία δεν έδωσε, σύμφωνα με την Αστυνομία, ικανοποιητικές εξηγήσεις.

Οι δυο συνελήφθηκαν για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης κατοχής περιουσίας και της παράνομης κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων, ενώ διαπιστώθηκε ότι η τσάντα ήταν πανομοιότυπη με την τσάντα, που κρατούσε ένας από τους ληστές.

Η ληστεία στο αρτοποιείο διαπράχθηκε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν δυο κουκουλοφόροι παραβίασαν με σωματική βία τη γυάλινη είσοδο, απείλησαν την υπάλληλο με ρόπαλο και μαχαίρι και απέσπασαν το συρτάρι της ταμειακής μηχανής. Τρίτο πρόσωπο, σύμφωνα με μαρτυρία, ανέμενε τους δράστες έξω από το υποστατικό.

Ο 16χρονος φέρεται να έχει παραδεχθεί την εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ εξετάσεις συνεχίζονται για να εξακριβωθούν τα στοιχεία του τρίτου προσώπου που συμμετείχε στη ληστεία.

Πηγή: ΚΥΠΕ