Υπογράφηκε συμφωνία για ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας Εκκλησιών της Αθηένου

Υπεγράφη σήμερα συμφωνία για τον σχεδιασμό και την επίβλεψη της ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας Εκκλησιών του Δήμου Αθηένου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Αθηένου Κυριάκου Καρεκλά η υπογραφή της Σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών Συμβούλων Μελετητών για τον Σχεδιασμό και την Επίβλεψη Ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας Εκκλησιών Αθηένου με την επιτυχούσα ομάδα μελετητών σχετικού διαγωνισμού, «Γιώργος Καράς και Συνεργάτες Σύμβουλοι Μηχανικοί». Το κόστος της σύμβασης ανέρχεται στις 38 χιλιάδες ευρώ εκτός Φ.Π.Α., με κόστος κατασκευής έργου 2 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η διάρκεια εκτέλεσης της Σύμβασης θα πάρει περίπου ένα χρόνο».

Προστίθεται ότι το Εργο περιλαμβάνεται στη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Λάρνακας που υπόβαλαν οι Δήμοι Λάρνακας, Αραδίππου, Λιβαδιών, Δρομολαξιάς-Μενεού και Αθηένου και το Κοινοτικό Συμβούλιο Βορόκληνης για έγκριση, στα πλαίσια της νέας προγραμματικής περιόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2021-2027 και η οποία αναμένεται ότι θα εγκριθεί, ώστε να καταστεί δυνατή η εκτέλεση του έργου το συντομότερο δυνατό ως συγχρηματοδοτούμενος. Το συγκεκριμένο Εργο αναμένεται πως μαζί με άλλα που προωθούνται, θα αναβαθμίσει το κύριο οδικό δίκτυο και το κέντρο του Δήμου Αθηένου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η σύμβαση αφορά την ετοιμασία της μελέτης και την επίβλεψη εκτέλεσης του έργου της ανάπλασης του κεντρικού οδικού δικτύου του Δήμου που αρχίζει μετά τη διασταύρωση ανατολικά των τουριστικών καταλυμάτων «Αθηαινώ» και περνά μπροστά από τις παραδοσιακές οικοδομές του Δήμου, όπως τον Αλευρόμυλο, το Χάνι και την κατοικία του μοναχού Καλλίνικου Σταυροβουνιώτη. Το δίκτυο περνά μπροστά από το Καλλινίκειο Δημοτικό Μέγαρο και τις φημισμένες ταβέρνες του Δήμου και καταλήγει αμέσως μετά το οίκημα της ΕΔΕΚ, καθώς και τμήματα ενδιάμεσων παρόδων».

Σημειώνεται πως «το Εργο θα προβλέπει μεταξύ άλλων, την ανάπλαση του οδικού δικτύου, τοποθέτηση όλων των απαραίτητων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων και των απαραίτητων αντιπλημμυρικών οχετών, υπογειοποίηση φωτισμού και άλλων υπηρεσιών, κατάλληλες διαβάσεις και προσβάσεις για πεζούς, ΑΜΕΑ και οχήματα».

Πηγή: ΚΥΠΕ