Υποτίμησαν τα συμπτώματα και μπήκαν στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού  και στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύονται 4 άτομα ηλικίας 40 ετών που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό.

Μιλώντας στην εκπομπή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥΠΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, ανέφερε ότι άτομα νεαρότερης ηλικίας νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και ότι πρόκειται για 4 άτομα ηλικίας 40 ετών . Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του Omegalive, εκτός από τα 4 άτομα στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, νοσηλεύονται στο θάλαμο νοσηλείας Covid 19 άτομα ηλικίας ακόμη και 30 ετών.

Ο κ. Χαριλάου έκανε έκκληση σε νεαρούς σε περίπτωση που εμφανίζουν συμπτώματα να μην τα αγνοούν καθώς, όπως δήλωσε, είναι πολλές οι περιπτώσεις νεαρών ατόμων που δεν λαμβάνουν υπόψη τους τα συμπτώματα και στο τέλος καταλήγουν να χρειάζονται νοσηλεία.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαριλάου ανέφερε: «Το ανησυχητικό σε όλη αυτή την ιστορία είναι ότι νοσηλεύονται νεαρά άτομα. Ειδικά για το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού χθες το βράδυ από τα 5 άτομα που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, οι τέσσερις ήταν ηλικίας 40 χρόνων. Υπάρχουν και αρκετά άλλα περιστατικά ηλικίας 50 χρόνων όπου πιθανόν να χρειαστούν και αυτά νοσηλεία. Είναι για αυτό τον λόγο που κάνουμε έκκληση στον κόσμο όταν είναι θετικά περιστατικά και είναι σε αυτοπεριορισμό να είναι σε συνεχή επαφή με τον προσωπικό τους ιατρό, εκεί που νιώθουν ότι η κατάσταση τους επιβαρύνεται να επικοινωνούν άμεσα μαζί του, να έρχονται νωρίς στα νοσοκομεία να μην καθυστερούν, ούτως ώστε να παίρνουν εξιτήριο πολύ πιο εύκολα από το νοσοκομείο. Εκείνο το οποίο έχουμε παρατηρήσει είναι ότι τα άτομα τα οποία είναι σε αυτές τις ηλικίες ο λόγος που γίνονται εισαγωγή είναι γιατί αγνοούν τα συμπτώματα, παραμελούν την όλη κατάσταση και φτάνουν σε ένα σημείο όπου χρειάζονται νοσηλεία».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Omegalive από τους τέσσερις 40αρηδες που νοσηλεύονται στη ΜΑΦ του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού οι δύο δεν είχαν οποιαδήποτε υποκείμενα νοσήματα πριν νοσήσουν με κορωνοϊό.