Ά.Κυπριανού: Ο Γενικός Εισαγγελέας να κινηθεί προς τους υπαίτιους για Συνεργατισμό

Δύο χρόνια έχουν παρέλθει από την έκδοση του πορίσματος για τον Συνεργατισμό, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ καλώντας τον Γενικό Εισαγγελέα να κινηθεί προς τους «υπαίτιους της καταστροφής» – όπως είπε – και ξεκαθαρίζοντας ότι θα επαναφέρουν το θέμα μέχρι να λειτουργήσει η Νομική Υπηρεσία με βάση τα ευρήματα.

Σε δηλώσεις μετά από επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Δαλίου Γ’, ο Άντρος Κυπριανού ανέφερε ότι με αφορμή την χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ για την παράταση της παραγραφής αδικημάτων, «θέλω να απευθυνθώ στην Νομική Υπηρεσία. Μας ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι ενώ έχουν παρέλθει σχεδόν 2 ολόκληρα χρόνια από τότε που εκδόθηκε το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τον συνεργατισμό, δεν έχει η Νομική Υπηρεσία κινηθεί προς την κατεύθυνση εκείνων που δακτυλοδείχνονται από το πόρισμα, ως οι κύριοι υπεύθυνοι για την κατάρρευση του συνεργατισμού και το ξεπούλημά του στον ιδιωτικό τομέα».

Αντί αυτού, είπε, μαθαίνουν ότι καλούνται για καταθέσεις άτομα τα οποία εμπλέκονται σε πολύ μικρές υποθέσεις. «Είναι απαίτησή μας λοιπόν και απευθύνομαι στον Γενικό Εισαγγελέα να κινηθούν πρώτα και κύρια σε εκείνους οι οποίοι δακτυλοδείχνονται από το πόρισμα ότι είναι οι υπαίτιοι της καταστροφής του συνεργατισμού».

Θέλησε – είπε – να ξεκαθαρίσει ότι θα επαναφέρουν το θέμα συνεχώς μέχρι που «επιτέλους να συνειδητοποιήσουν ότι θα πρέπει να λειτουργούν με βάση τα ευρήματα και όχι με βάση το τι εξυπηρετεί τους οποιουδήποτε είτε πολιτικά κόμματα είτε πολιτικά πρόσωπα, είτε τις οποιεσδήποτε άλλες σκοπιμότητες».

Πηγή: ΚΥΠΕ