Αναβολή της ακροαματικής διαδικασίας για υπόθεση ανθρωποκτονίας 20χρονου στη Χλώρακα

Aναβολή πήρε η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας 20χρονου, που σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2020 στη Χλώρακα, λόγω κρούσματος Covid- 19.

Στην σημερινή διαδικασία η κατηγορούσα αρχή, εκπροσωπούμενη μόνο για την σημερινή ημερομηνία από τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου, αιτήθηκε από το μόνιμο κακουργιοδικείο Πάφου αναβολή της ακροαματικής διαδικασίας γιατί ο Δικηγόρος της Δημοκρατίας που χειρίζεται την υπόθεση, Ανδρέας Αριστείδης, είναι επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού και βρίσκεται σε περιορισμό.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων 1,2,4,9 δικηγόρος Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, του 3ου Αντώνης Χουβαρτάς, του 5ου και του 6ου Έλενα Μαλά, του 7ου Δρ Άρτεμις Σαββίδου και του 8ου Μύρια Σαββίδου δεν έφεραν ένσταση στο αίτημα για αναβολή.

Το μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στην Πάφο, με πρόεδρο τον Δημήτριο Κίτσιο και παρέδρους τις Μάρω Παπαδήμα και Τούλα Παπαπέτρου, ανέβαλε την ακροαματική διαδικασία που ήταν ορισμένη για σήμερα, αύριο και μεθαύριο και επανόρισε την υπόθεση για τις 24 Ιουνίου του 2021 και ώρα 09:00 το πρωί για σκοπούς ακρόασης.

Οι κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι, σύμφωνα με τους όρους που ετέθησαν σε προηγούμενη δικάσιμο μετά από ακροαματική διαδικασία επί του θέματος της κράτησης τους.

Σημειώνεται πως εκτός από τους εννέα κατηγορούμενους κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης από το ΤΑΕ Πάφου είχαν συλληφθεί άλλα δύο πρόσωπα, ηλικίας 22 και 25 ετών, οι οποίοι δικάζονται σε ξεχωριστή υπόθεση.

Οι δυο νεαροί, 22 και 25 ετών, πρώην καταζητούμενοι, φέρεται να είναι τα πρόσωπα που μαχαίρωσαν τον 20χρονο και στην συνέχεια τον πέταξαν σε καλαμιώνες, ενώ στην συνέχεια είχαν καταφύγει στα κατεχόμενα. Οι υπόλοιποι τους είχαν βοηθήσει, είτε παρασύροντας το θύμα στην περιοχή, είτε απομακρύνοντας τους δράστες από την σκηνή.

Το αδίκημα διεπράχθη το βράδυ της 10ης Απριλίου του 2020, στην περιοχή “Βρέξη”της Χλώρακας με θύμα τον 20χρονο.

Πηγή: ΚΥΠΕ