Άστραψε και βρόντηξε ο Εισαγγελέας για ΚΕΠ: Δεν έχει πάτο η κατρακύλα κάποιων…

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως κ. Γιώργος Σαββίδης κάνει δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, Λευκωσία 14 Νοεμβρίου 2019. ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

«Το βάραθρο στο οποίο κατρακυλούν κάποιοι πολιτικοί και κάποιοι αξιωματούχοι δεν φαίνεται να έχει πάτο» αναφέρει σε γρατπή του Δήλωση ο Γενικός Εισαγγελέας.

Στη δήλωση αναφέρει:

«Ο όποιος καλόπιστος αναγνώστης με ελάχιστες νομικές γνώσεις μπορεί να κατανοήσει το άρθρο 9 του περί Γενικών Αρχών του Διοικητικού Δικαίου Νόμου του 1999 (158(I)/1999), το οποίο, αυτολεξεί, προνοεί:

«Όταν το διοικητικό όργανο πρόκειται να εκδώσει μια πράξη, ύστερα από αίτηση, θα βασιστεί στο νομοθετικό καθεστώς που ισχύει κατά το χρόνο της έκδοσης της πράξης, ανεξάρτητα αν αυτό ήταν διαφορετικό κατά το χρόνο της υποβολής της σχετικής αίτησης. Όταν η διοίκηση, έπειτα από πάροδο εύλογου χρόνου, παραλείπει να προβεί στην εξέταση της αίτησης, λαμβάνεται υπόψη το καθεστώς που ίσχυε κατά το τέλος της εκπνοής του εύλογου χρόνου.»

Η γνωμάτευσή μου ημερομηνίας 5 Μαρτίου 2021 σε τίποτα δεν διαφέρει καθόσον αφορά στην ερμηνεία της πιο πάνω νομικής Αρχής από τη γνωμάτευση επί τέως Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα (ΚΕΠ), ημερομηνίας 3 Μαρτίου 2020. Στον ίδιο νόμο έγινε παραπομπή και κατά τη συζήτηση των Κανονισμών που διέπουν το ΚΕΠ ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Οτιδήποτε πέραν των πιο πάνω παρέλκει.

Δεν θα εξευτελίσω τον υψηλό θεσμό που υπηρετώ ακολουθώντας τους στην κατρακύλα».