Δεν άφησαν ασθενοφόρο να επιστρέψει στον κάτω Πύργο οι άντρες του ψευδοκράτους – Φωνάζει και πάλι ο κοινοτάρχης

Δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται στην περιοχή του κάτω Πύργου αφού η ταλαιπωρία της  διέλευσης από τα οδοφράγματα συνεχίζεται. Οι κάτοικοι του κάτω Πύργου βρίσκονται σε απόγνωση τόσο για την ταλαιπωρία που βιώνουν στους δρόμους όσο και για την αδικία που υφίσταται μεταξύ τουρκοκύπριων και ελληνοκύπριων όσο αφορά τη διέλευση τους από τα οδοφράγματα.

Ο κοινοτάρχης του κάτω Πύργου, Νίκος Κλεάνθους μίλησε στο OMEGA, στην εκπομπή “Ενημέρωση Τώρα” περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους, τονίζοντας το νέο περιστατικό που έλαβε χώρα στο οδόγραφμα της Ζώδιας, στο οποίο οι κατοχικές αρχές παρεμπόδισαν την διέλευση ασθενοφόρου αλλά και την έντονη ενόχληση των κατοίκων για το γεγονός αυτό.

“Είμαστε σε απόγνωση όλοι οι κάτοικοι της περιοχής”, είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Κλεάνθους.

“Χθες πέρασε το ασθενοφόρο από τα κατεχόμενα προς το γενικό Νοσοκομείο μεταφέροντας ασθενή από τον κάτω Πύργο και στην επιστροφή του σταμάτησαν εκεί στο οδόφραγμα και λέει δεν θα περάσετε”, πρόσθεσε.

“Στην επιστροφή δεν θα περνάτε από τα κατεχόμενα πηγαίνετε από όποιο δρόμο θέλετε, από τα κατεχόμενα δεν θα περνάτε”

Έντονα προβληματισμένος ο Κοινοτάρχης του Κάτω Πύργου επισημαίνει την αδικία που υπάρχει στην πολιτική για το ζήτημα των οδοφραγμάτων ζητώντας την παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας.

“Είναι μια ακόμη αρνητική εξέλιξη. Η πολιτική που ακολουθούμε τα οδοφράγματα να είναι ανοιχτά μόνο για τους τουρκοκύπριους είναι το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής”, δήλωσε ο κύριος Κλεάνθους.

“Οι κάτοικοι ταλαιπωρούνται.  Να φεύγεις η ώρα 3 το πρωί για να είσαι η ώρα 6-7 στη δουλειά σου αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι συνθήκες στον 21ο αιώνα”

“Καθημερινά περνούν 2000 άτομα τουρκοκύπριοι στις ελεύθερες περιοχές είτε για να εργαστούν, είτε για να φέρουν τα παιδιά τους στα σχολεία και τα πανεπιστήμια είτε να επισκεφθούν τα ιατρικά  κέντρα στις ελεύθερες περιοχές ανενόχλητοι”

Τόσο οι κάτοικοι της περιοχής όσο και ο ίδιος ο κοινοτάρχης περιμένουν την απάντηση από το Προεδρικό αφού όπως δήλωσε δεν πήραν απάντηση ακόμα.