Δημόσια καταγγελία για βιασμό με φερόμενο θύτη υποψήφιο βουλευτή

Σε δημόσια καταγγελία για βιασμό, προχώρησε η Ανδριάννα Σιέλλη, εναντίον υποψήφιου βουλευτή, ενώ την ίδια ώρα απαντά στο ερώτημα «γιατί τώρα», στέλνοντας παράλληλα, ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους ακόμα δεν μπόρεσαν να μιλήσουν, για τα όσα βίωσαν στα χέρια των θυτών τους.

Όπως ισχυρίζεται σε ανάρτησή της στα social media, η ίδια προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία πριν από περίπου δύο εβδομάδες, αναφέροντας πως έπεσε θύμα βιασμού πριν δέκα χρόνια. Όπως αναφέρει, αποφάσισε να μιλήσει καθώς πληροφορήθηκε ότι το συγκεκριμένο άτομο, δεν το έκανε μόνο μια φορά.

Δέκα χρόνια πριν, όπως καταγγέλλει «τότε που καμιά αρχή και καμιά κοινωνία δεν ήταν έτοιμη να μας ακούσει την ώρα του πανικού. Την ώρα που θέλαμε κάποιο να μας σώσει από αυτό που βιώναμε ή έστω να μας ακούσει και να μας πιστέψει. Γι’αυτό τα κρατήσαμε όλες (και όλοι) μέσα μας και σιγά σιγά ήρθε η απώθηση. Ένας μηχανισμός που προστατεύει τα θύματα για να μπορέσουν να επιστρέψουν πίσω στην καθημερινότητα τους και να συνεχίσουν να συνυπάρχουν αρμονικά ακόμη και με τον ίδιο τον θύτη στο ίδιο περιβάλλον».
Σε ότι αφορά το ερώτημα «γιατί τώρα», στην δική της περίπτωση, έχει απάντηση, λέγοντας πώς «έμαθα τελικά ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν το έκανε μόνο μία φορά. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησα να νιώθω ότι έχω χρέος και προς όποια άλλη γυναίκα φοβάται να μιλήσει. Επίσης, τώρα, ένιωσα ότι έχω χρέος να ενημερώσω την κοινωνία, ώστε το κάθε άτομο να μπορεί να πράξει κατά βούληση ενώ έχει λάβει γνώση…».

Στην συνέχεια αναφέρει πως ο θύτης της είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές και ξεκαθαρίζει ότι, δεν μπορεί να αναφέρει το όνομα του. Όπως λέει,  μπορεί το κόμμα με το οποίο κατέρχεται στις εκλογές να το πράξει εάν ζητήσει να ενημερωθεί και εάν το επιθυμεί. «Θέλω να ξεκαθαρίσω όμως ότι δεν υπάρχει καμία προεκλογική σκοπιμότητα και το κόμμα από τη στιγμή που δε γνώριζε… δεν ευθύνεται!!!».

Υπογραμμίζει ότι, ο λόγος που αποφάσισε να γράψει η ίδια αυτά τα λόγια, είναι διότι δεν ήθελε «ένα τόσο λεπτό ζήτημα να εκφραστεί από κάποιον που δεν τον νοιάζει κάτι πέραν από τη “δημοσιότητα” του θέματος. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός, όχι μόνο προς εμένα, αλλά και προς το άλλο άτομο και προς κάθε άτομο. Όλοι έχουμε δικαίωμα σε μια δίκαιη δίκη και ακόμη και αν καταδικαστούμε, σε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Δεν υπάρχει μίσος από πλευράς μου για κανέναν άνθρωπο και ζητώ το ίδιο και από όποιον επιλέξει να υποστηρίξει εμένα ή την/τον όποια/ο δήποτε άλλο αποφασίσει να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης».

Όπως λέει η ίδια, το ότι διανύουμε μία περίοδο όπου η εχθρική στάση μετατοπίστηκε από τα θύματα στους θύτες, δεν αρκεί. «Δεν είμαι βέβαιη ότι οι άνθρωποι έχουμε – απόλυτα – ελεύθερη βούληση και ότι δεν είμαστε σε κάποιες περιπτώσεις θύματα του μυαλού μας και των μοτίβων που μας έχουν προβληθεί ως φυσιολογικά».

Αναφέρει ακόμα ότι, συμφωνεί με το οποιοδήποτε πολιτισμένο μέσο σωφρονισμού επιβάλλεται στα άτομα που παρουσιάζουν αντικοινωνικές συμπεριφορές, αλλά διαφωνεί «κάθετα με τον κανιβαλισμό και τη δίψα για αίμα».

Καταλήγοντας, η κ. Σιέλλη ελπίζει ότι έστω και ένας ακόμα άνθρωπος που έχει βιώσει κάτι παρόμοιο, να βρει το θάρρος για να ζητήσει βοήθεια και να μπορέσει έτσι να προβεί σε καταγγελία.

«Όπως με στήριξαν εμένα άλλοι άνθρωποι, είμαι εδώ για να στηρίξω και γω όποιον το χρειάζεται! Η διαδικασία δεν είναι η πιο εύκολη. Το αποτέλεσμα δεν το εγγυάται κανένας. Αλλά αξίζει!  Αξίζει το να σταματήσει κανείς να έχει θαμμένα “φρικιά” στο ασυνείδητο του που τον εκδικούνται με χιλιάδες τρόπους καθημερινά,  αξίζει να μη φοβάται και αξίζεινα ξέρει πως ακόμη κι αν χαθεί η δική του δίκη, μια άλλη σε 10 χρόνια θα κερδιθεί επειδή αυτός μίλησε!»

Πριν περίπου δύο βδομάδες κατέθεσα στην αστυνομία καταγγελία για το αδίκημα του σεξουαλικού βιασμού. Το περιστατικό είχε…

Δημοσιεύτηκε από Andriana Sielli στις Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Πηγή: reporter.com.cy