Έντεκα πολιτικοί, ενεργοί πολίτες και δημοσιογράφοι υπογράφουν διακήρυξη για Κυπριακό

Το κυπριακό πρόβλημα δημιούργησε ο τουρκικός επεκτατισμός και το διαιωνίζει η τουρκική αδιαλλαξία, ήταν και παραμένει πρόβλημα εισβολής, συνεχιζόμενης κατοχής, βίαιου εκτοπισμού, εθνικού ξεκαθαρίσματος, εποικισμού και δημογραφικής αλλοίωσης της σύνθεσης του τοπικού πληθυσμού, αναφέρει μεταξύ άλλων διακήρυξη, η οποία δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα και την οποία υπογράφουν έντεκα Κύπριοι πολιτικοί, ενεργοί πολίτες και δημοσιογράφοι.

Αμετάθετος στόχος μας, προστίθεται, «παραμένει η Απελευθέρωση της Πατρίδας μας (Κυπριακής Δημοκρατίας) από τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα, επιστροφή όλων των εκτοπισμένων στις εστίες τους, η αποκατάσταση της κυριαρχίας, ανεξαρτησίας, εδαφικής ακεραιότητας και η ενότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με τη διακήρυξη, οι έντεκα υπογράφοντες προτείνουν μεταξύ άλλων, παλλαική ενότητα και αυστράτευση, ενίσχυση της αμυντική θωράκισης για προστασία της ελεύθερης Κυπριακής πατρίδας, αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών διαδικασιών και μηχανισμών για να επιφέρουμε, όπως σημειώνεται, πραγματικό κόστος στην Τουρκία και αμφισβήτηση της νομιμότητας των Βρετανικών βάσεων.

Τη διακήρυξη υπογράφουν οι Κώστας Γουλιάμος, (Πρύτανης ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ), Ευστάθιος Ευσταθίου (Πρώην βουλευτής), Δώρος Θεοδώρου (πρώην βουλευτής), Αντρέας Γεωργίου (πρώην βουλευτής), Δώρος Χριστοδουλίδης (πρώην βουλευτής), Αντώνης Χρυσοστόμου (πρώην μέλος Π.Γ. ΑΚΕΛ), Αντρούλλα Γκιούρωβ (πρώην διευθύντρια ΧΑΡΑΥΓΗΣ), Σπύρος Κέττηρος (Δημοσιογράφος), Κυριάκος Κυριάκου (δημοσιογράφος), Πέτρος Πέτρου (δημοσιογράφος) και Ανθή Ξενοφώντος (δημοσιογράφος).

Πηγή: ΚΥΠΕ