Επιστολή για τις Παγκύπριες Εξετάσεις απέστειλαν στον Υπ.Παιδείας οι Οργανωμένοι γονείς Μέσης

Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, με την οποία ζητούν την αναθεώρηση του Προγράμματος των Παγκύπριων Εξετάσεων και στην οποία καταγράφουν σειρά από εισηγήσεις, απέστειλαν σήμερα οι οργανωμένοι γονείς Μέσης Εκπαίδευσης, είπε, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Διονυσίου είπε ότι η Παγκύπρια Συνομοσπονδία μετά από την ανακοίνωση του Προγράμματος των Παγκύπριων Εξετάσεων, την 1η Απριλίου, και τον εντοπισμό σημείων που προκαλούσαν «επιπρόσθετο άγχος σε μεγάλη μερίδα μαθητών από το γεγονός ότι δεν υπήρχε μεγάλο χρονικό διάστημα για επαρκή προετοιμασία σε κάποια γνωστικά αντικείμενα, απέστειλε λίγο μετά το μεσημέρι επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας με την οποία ζητούσε την αναθεώρηση του Προγράμματος των Παγκύπριων Εξετάσεων καταγράφοντας και σειρά από εισηγήσεις».

Ο κ. Διονυσίου ανέφερε ότι στην επιστολή τους ζητούν, μεταξύ άλλων, να επιμηκυνθεί η χρονική περίοδος των Παγκύπριων Εξετάσεων, αφού τρεις μέρες επηρεάζονται από τις βουλευτικές εκλογές, για να μην είναι εις βάρος των τελειόφοιτων μαθητών η διαδικασία των βουλευτικών εκλογών.

Ζητούν, επίσης, τα σχολεία την Παρασκευή, 28 Μαΐου, να χρησιμοποιηθούν τουλάχιστον μέχρι τις 10.00 το πρωί ως εξεταστικό κέντρο. Όπως διευκρίνισε ο κ. Διονυσίου, τα σχολεία την μέρα αυτή θα ήταν κλειστά για προετοιμασία τους ως εκλογικά κέντρα ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

Ζητούν, τέλος, και την μετακίνηση της εξέτασης του μαθήματος της Χημείας ή της Βιολογίας και της Λογιστικής ή των Οικονομικών Μαθηματικών, που επηρεάζει μεγάλο αριθμό μαθητών.

Πηγή: ΚΥΠΕ