Η Αστυνομία έχει κάνει τα εξώδικα για παραβιάσεις του Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου επιχείρηση

Όλο και πληθαίνουν οι καταγγελίες και κατηγορίες κατά της Αστυνομίας για υπερβάλλοντα ζήλο στην εκστρατεία της για παραβίαση των πρωτοκόλλων για την πανδημία. Μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις οι καταγγελίες στις οποίες προβαίνει η Αστυνομία είναι εξόφθαλμα άδικες καταχρηστικές, προκλητικές και αποσκοπούν σε αλλότρια κίνητρα.

Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία που έφτασε κοντά μας από την εταιρεία MONERAN LTD, η οποία από τον περασμένο Οκτώβριο αγόρασε από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες επιχείρηση καφενείου η οποία στη βάση των μέτρων για την πανδημία του κορονοϊου παρέμεινε αδρανές μέχρι τις 16/3/21.

Τηρώντας όλες τις πρόνοιες των πρωτοκόλλων σε όλο το διάστημα που διέρρευσε από το τότε, το καφενείο επανήρχισε κανονικά τη λειτουργία του όταν το επέτρεψαν τα σχετικά διατάγματα. Κι ενώ το καφενείο λειτουργούσε νόμιμα και στη βάση των πρωτοκόλλων, δέχθηκε στις 24/03/2021, επιδρομή από 11 ένστολα μέλη της Αστυνομίας και 5/6 με πολιτική ενδυμασία μέλη του ΟΠΕ με 5/6 περιπολικά και άλλα αυτοκίνητα της Αστυνομικής δύναμης.

Τα όργανα με διάφορες ανυπόστατες καταγγελίες και ξεκάθαρη παραβίαση εξουσίας εκ μέρους των, μοίρασαν εξώδικα σε ιδιοκτήτη και θαμώνες. Το ίδιο επανελήφθη και δεύτερη φορά δίνοντας το δικαίωμα στους ενδιαφερομένους να μιλούν για κακόπιστες και στοχευμένες ενέργειες. Το γεγονός εξόργισε τους ιδιοκτήτες και θαμώνες που με επιστολές του δικηγόρου τους προς τον Αρχηγό Αστυνομίας και αρμόδιους υπουργούς εξέφρασαν την αγανάκτηση αλλά και πρόθεση τους να κινηθούν νομικά έναντι παντός υπευθύνου.

Σύμφωνα με τα γεγονότα όπως παρουσιάζονται, φαίνεται ότι η Αστυνομία επέδειξε αυστηρότητα περισσό ζήλο που δεν δικαιολογείται. Δεν έλαβε υπόψη συνθήκες και δεδομένα.

Τέτοιες ετσιθελικές ενέργειες και συμπεριφορές προκαλούν όντως αγανάκτηση στους πολίτες ενώ διαβρώνει και τις προσπάθειες επανεκκίνησης της οικονομίας.

Είναι μια πτυχή που πρέπει να προσεχθεί απ’ όλες τις αρχές και ιδιαίτερα από τον Αρχηγό Αστυνομίας που καλό θα ήταν να δώσει και τις ανάλογες οδηγίες προς τα μέλη της Δύναμης.

ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.